Klaus Iohannis: Intolerabile şi complet de neacceptat sunt manifestările violente, extremismul, xenofobia, toate ascunse grosolan în spatele unor revolte îndreptate împotriva unor măsuri menite să protejeze viaţa şi sănătatea tuturor

de L.P.     HotNews.ro
Marţi, 30 martie 2021, 14:30 Actualitate | Politic


Klaus Iohannis
Foto: Presidency.ro
Președintele Klaus Iohannis condamnă, într-un mesaj transmis marți, violențele și manifestările extremiste și xenofobe de la protestele care au avut loc cu o zi în urmă. Președintele mai spune că, „încercarea de a captura politic protestele”, pentru a le transforma în „vectori de propagare a urii, xenofobiei și antisemitismului”. Președintele spune că îi înțelege pe românii care sunt nemulțumiți după un an de restricții însă „aceste măsuri sunt singurele care ne pot ajuta să reducem răspândirea coronavirusului”.

Declarația completă a președintelui Klaus Iohannis:

„România este o democrație funcțională și matură, în care libera exprimare a opiniilor este garantată. Libertatea de gândire nu poate fi îngrădită, toți avem dreptul la opinie și dreptul să ne-o putem exprima public. Acesta este un principiu nenegociabil și fundamentul unei societăți libere.

Demonstrațiile și protestele sunt firești, legitime și fac parte din structura oricărei democrații funcționale.

Intolerabile și complet de neacceptat sunt manifestările violente, extremismul, xenofobia, toate acestea ascunse grosolan în spatele unor revolte îndreptate împotriva unor măsuri menite să protejeze viața și sănătatea tuturor. Inclusiv ale celor care protestează și neagă efectele dramatice ale unei pandemii care a îmbolnăvit peste o sută de milioane de oameni și a răpus milioane de suflete la nivel global.

Condamn cu fermitate orice încercare de a captura politic protestele pentru a le transforma în vectori de propagare a urii, xenofobiei și antisemitismului. Politicienii, indiferent de partidul din care provin, au o responsabilitate uriașă în aceste momente dificile pentru țara noastră.

Violența, instigarea la nerespectarea legii, la comportamente care pun în pericol viața românilor, extremismele de orice fel promovate în numele dreptului la liberă exprimare sunt toxice și nocive. Ura și violența nu duc niciodată la rezultate constructive pentru societate și, în mod cert, aceste comportamente reprobabile nu reprezintă România.

Țara noastră a reușit până acum să depășească toate așa-numitele valuri ale pandemiei tocmai pentru că cetățenii, în marea lor majoritate, au înțeles necesitatea măsurilor, le acceptă, le respectă și le mulțumesc pentru asta.

În același timp, fricile, temerile și nemulțumirile românilor, în această perioadă extrem de dificilă, sunt firești și îndreptățite. Știu că este din ce în ce mai greu, știu că suntem obosiți după mai bine de un an de criză sanitară. Știu că este descurajant că restricțiile nu pot fi încă ridicate, deși cu toții ne-am dori ca acest lucru să fie posibil imediat.

Din păcate, aceste măsuri sunt singurele care ne pot ajuta să reducem răspândirea coronavirusului. Cu cât le respectăm mai bine, cu atât mai scurtă va fi perioada în care este necesară impunerea lor.

Aceasta este o alegere pentru viață, pentru viața și sănătatea cât mai multor români. Sunt deja mult prea multe familii din România care au pierdut pe cineva drag din cauza acestui virus teribil. Eforturile și sacrificiile tuturor, chiar dacă sunt foarte grele, salvează vieți, salvează viețile celor dragi nouă.

Nu există altă alternativă pentru a stopa o creștere galopantă a numărului de îmbolnăviri, care ar duce la blocarea sistemului sanitar, cu consecințe dintre cele mai dramatice.

Virusul nu are culoare politică, nici opinii. Acționează fără discernământ și infectează oamenii indiferent dacă aceștia cred sau nu în existența sa. De aceea această pandemie este atât de periculoasă, pentru că toată lumea este expusă infectării, iar cei mai vulnerabili dintre noi riscă să facă forme extrem de grave. Dar nimeni nu este complet ferit în fața COVID-19, nici măcar tinerii.

Singurele căi prin care vom stopa această pandemie sunt, pe de o parte, restricțiile menite să stopeze mobilitatea și aglomerările umane iar, pe de altă parte, vaccinarea.

Vestea bună este că, în România, campania de vaccinare este bine organizată și accelerează în fiecare zi.

Vedem deja în țările care au fost puternic afectate de pandemie și care au vaccinat o bună parte din populație cum imunizarea influențează în bine rata de infectare.

După un an de luptă cu această teribilă pandemie începem, așadar, să întrezărim finalul și speranțele noastre că această perioadă grea se va încheia curând sunt pe deplin justificate și îndreptățite.

Trebuie să mai avem puțină răbdare și să trecem împreună, așa cum am făcut-o de fiecare dată, peste această situație de criză. De aceea, în aceste momente solidaritatea este atât de importantă.

În același timp, autoritățile responsabile cu gestionarea pandemiei trebuie să facă mai mult, să dialogheze mai mult cu oamenii, să le explice de ce au fost implementate unele măsuri, care este eficiența și eficacitatea lor, ce sperăm să se întâmple și, mai ales, să le ofere milioanelor de români care respectă măsurile, fac sacrificii și renunță temporar la confortul și libertățile lor, un orizont de timp rezonabil la care speră că aceste măsuri vor produce efecte și vor fi ridicate.

Într-o pandemie în care singura certitudine a fost incertitudinea, toți facem greșeli. Nu au existat rețete certe, ci doar o adaptare permanentă a măsurilor pentru a câștiga un război inegal cu un virus a cărui principală componentă este impredictibilitatea.”

Mii de oameni au protestat în toată țara pentru a doua zi la rând față de restricțiile impuse în România în contextul pandemiei de COVID-19. Revendicările au fost diferite, de la restricțiile de circulație, la redeschiderea sectorului HoReCa, dar și împotriva ”dictaturii medicale” și a purtării măștilor în aer liber.

În București, manifestanții au mers în marș prin oraș, pe traseul Universitate-Victoriei-Obor-Unirii-Universitate și iarăși Victoriei, unde au blocat pentru scurt timp circulația. Protestele au fost lipsite de incidente semnificative până la momentul retragerii spre casă, când mai multe persoane violente infiltrate printre cei care manifestau au atacat cu pietre jandarmii, la Piața Unirii, și au spart vitrinele magazinelor din zonă.

În țară s-au semnalat mai multe incidente, în special la Craiova, Galați, Brăila sau Sibiu. Protestele au fost organizate de către AUR, iar la manifestația din București au participat lideri ai partidului, în frunte cu George Simion, dar și senatoarea Diana Șoșoacă, exclusă din AUR.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7640 vizualizari

 • +15 (91 voturi)    
  Domnule presedinte (Marţi, 30 martie 2021, 14:34)

  PetricaGhezea [utilizator]

  Sa ai 6 case din meditatii este acceptabil?
  • +7 (23 voturi)    
   E acceptabil (Marţi, 30 martie 2021, 15:19)

   Mihail. [utilizator] i-a raspuns lui PetricaGhezea

   Dar era mai bine sa aiba 6 hoteluri.
  • -3 (37 voturi)    
   dar să (Marţi, 30 martie 2021, 16:05)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui PetricaGhezea

   fii prost ca tine, se poate?
  • -4 (16 voturi)    
   Credeam ca spune cum creste nr de paturi la ATI (Marţi, 30 martie 2021, 17:01)

   Miky60 [utilizator] i-a raspuns lui PetricaGhezea

   .*.

   Ok, sunt unii prosti care ies in strada ca nu au ce face in case, ca nu s-au mai batut de mult cu jandarmii, ca au cluburile de manele si salile de pacanele inchise, ok, asta stim, sunt prosti.
   Ok, stim ca mai sunt unii prosti, tot cei de mai sus dar si unii in plus, care nu poarta masti, care ies in Nuba, Fratelli, Biutiful, Tratoria Il Calcio BTT, care se duc in Maldive si in Tanzania si iti bat joc de reguli.

   Dar, eu ma asteptam ca domnul presedinte, pe langa a-i critica, sa ne spuna un plan cum face sa creasca numarul de paturi la ATI, cum face sa adune mai multi doctori/rezidenti/voluntari care sa se ocupe de noile locuri la ATI, cum face sa avem mai multe doze de vaccin, ca sunt multi care s-au inscris pe lista de asteptare din 15 martie si inca doar asteapta, cum face si el sau cum face guvernul si partea lor. Ca pe langa cei prosti, mai suntem multi destepti care respectam regulile si vrem sa ne vaccinam. Cu noi ce face?

   .*.
  • +2 (8 voturi)    
   10 August (Marţi, 30 martie 2021, 17:02)

   MDK [utilizator] i-a raspuns lui PetricaGhezea

   Violentele Jandarmeriei asupra populatiei au fost “ascunse” mult mai grosolan.
 • +22 (84 voturi)    
  Hmmm (Marţi, 30 martie 2021, 14:36)

  Sah [utilizator]

  Hai siktir, domnule presedinte!
  Nu te-am auzit vorbind cand catu ii face pe oameni ''teroristi'', nici cand arafat zicea ca oamenii ''urla'', nici cand, nici cand...liniste de la mataluta!
  Acum vii sa iti sustii guvernul personal s pe mataluta!
  Nu ai vazut mitingurile pasnice, vii numai cand jandarmeria se bate cu 100 de ultrasi ca sa compromiti toate mitingurile!
  Cu scarba profunda te ascult...
  • +6 (20 voturi)    
   "Agenturilii straine" (Marţi, 30 martie 2021, 16:56)

   unins [utilizator] i-a raspuns lui Sah

   vor raul romanilor, in timp ce noi vrem doar binele! Au mai fost unii care doreau sa faca bine romanilor, chiar cu forta! Cine se impotrivea era declarat dusmanul poporului si incarcerat la nebuni, penitenciar sau canal. Daca am uitat, istoria se repeta!
 • +15 (75 voturi)    
  Primul schior al tarii recita dupa prompterul (Marţi, 30 martie 2021, 14:37)

  xolv [utilizator]

  prietenilor "alesi" cu sort si colan...
  • -3 (21 voturi)    
   lasa (Marţi, 30 martie 2021, 15:57)

   Ionescu Raymond [utilizator] i-a raspuns lui xolv

   lasa ca VV Dancila va reprezinta mai bine, o sa vina in 20 24, sa nu uiti sa o votezi, ,ea se da cu pegasul si zice doar ce o lasa consiliera lu' infractoru' Draknnia
 • +7 (63 voturi)    
  off (Marţi, 30 martie 2021, 14:38)

  cucuveauamov [utilizator]

  am crezut ca va condamna violentele jandarmilor, va cere anchete...
  • +6 (18 voturi)    
   Pai cum... ca jandarmii s-au dat raniti... (Marţi, 30 martie 2021, 16:38)

   luciannn [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   Iar cei care vor sa fie liberi sa iasa afara din casa dupa ora 20 sunt extremisti, teroristi...
 • +19 (53 voturi)    
  Hmmm (Marţi, 30 martie 2021, 14:40)

  Sah [utilizator]

  HotNews: ''În București, manifestanții au mers în marș prin oraș, pe traseul Universitate-Victoriei-Obor-Unirii-Universitate și iarăși Victoriei, unde au blocat pentru scurt timp circulația. Protestele au fost lipsite de incidente semnificative până la momentul retragerii spre casă, când mai multe persoane violente infiltrate printre cei care manifestau au atacat cu pietre jandarmii, la Piața Unirii, și au spart vitrinele magazinelor din zonă.''
  Presedintele ar trebui sa citeasca si el...daca stie!
 • +20 (74 voturi)    
  Bun, de azi începând (Marţi, 30 martie 2021, 14:40)

  Lovercraft [utilizator]

  Jos Iohannis!
  • -12 (28 voturi)    
   pesedaci (Marţi, 30 martie 2021, 16:07)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Lovercraft

   caraghioși :)) :)) :))
  • -8 (20 voturi)    
   )))) peste 3 ani )))) (Marţi, 30 martie 2021, 16:12)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Lovercraft

   Atunci da ))))
  • +4 (12 voturi)    
   degeaba (Marţi, 30 martie 2021, 17:27)

   shurehand [utilizator] i-a raspuns lui Lovercraft

   Werner si-a atins obictivul, casa in primaverii, secretara, SPP, pensie de presedinte pt tot restul vietii.
   Ar fi trebuit sa iasa cu giaca rosie la conferinta.
 • +27 (51 voturi)    
  Concluzie (Marţi, 30 martie 2021, 14:42)

  Un cititor [utilizator]

  „România este o democrație funcțională și matură, în care libera exprimare a opiniilor este garantată. Libertatea de gândire nu poate fi îngrădită, toți avem dreptul la opinie și dreptul să ne-o putem exprima public. Acesta este un principiu nenegociabil și fundamentul unei societăți libere.”

  Deci poți să gândești ce vrei și să vorbești ce vrei, câtă vreme faci ce-ți spunem noi.
 • +16 (64 voturi)    
  Europa nu mai are democratii, Romania nici atat (Marţi, 30 martie 2021, 14:42)

  Gryphus [utilizator]

  Democratia in Europa s-a terminat in momentul in care a devenit ILEGAL sa spui ceea ce crezi, indiferent cat de abernat si de gresit e acel lucru

  Astazi in Europa nu mai exista nici o democratie in fapt ci doar teroretic iar in Romania nu a existat niciodata o democratie
  • -4 (24 voturi)    
   termeni si definitii (Marţi, 30 martie 2021, 15:37)

   vali_pk [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   Voi vorbiti de un termen "democratie" dar habar nu aveti insemnatatea lui! Dati enunturi aici, definitii, dar nu le intelegeti, mai cititi si printre randuri, si puneti-va mintea la contributie sa intelegeti democratia!

   Nu inseamna sa spui ce vrei cand ai chef, sa faci ce vrei, sa fii liber , ca asa, uite cum unii pot sa dea in cap liberi pe strazi, ca deh, asta e democratia, fac ce vreau! Gresit!

   Democratia si drepturile fiecaruia se opresc atunci cand le afecteaza pe ale celuilalt! Si prin protestele alea fara masca, asta se face, se atenteaza la libertatea altora, la sanatate si integritate!

   Sunt curios cati dintre aia au parinti, bunici, etc si mai mult ca sigur au cunostinte care au contactat virusul, care s-au imbolnavit, sau poate nu's neaparat bolnavi de Covid. Se duc bot in bot la protest fara masca, cine se imbolnaveste, se duce la familie, se duc in magazin, in transport in comun, intre alti oameni si nu mai scapam niciodata!

   Astia care nu aveti rude prin UE mai bine ciocu' mic, ca acolo esti liber sa faci ce vrei cat timp nu sari calul si nu incalci legea. Societatea umana civilizata trebuie sa fie guvernata de bun simt si oameni sanatosi la cap, nu de marionete si primate care se considera alfa si omega, iar ceilalti din jur nu exista, decat ei si "libertatile" lor.

   Daca voi considerati ca e "democratic" sa vandalizezi si sa blochezi ilegal un bulevard, printr-un protest care nu a primit aviz din partea primariei, sunteti departe de ceea ce inseamna civilizatie.

   Sa protestati ca nu sunt locuri de munca, ioc, ca nu sunt autostrazi, ioc, ca mor oameni in accidente, ioc, v-ati gasit sa huiduiti virusul si sa injurati cadrele medicale, la care sa nu aveti asteptari sa va dea o mana de ajutor, caci ei sunt "criminali" si coordoneaza "dictatura medicala". Jalnici, necititi, neghiobi si neciopliti. Asta am vazut ieri.
   • +3 (11 voturi)    
    Eu am zis doar sa SPUI ce vrei, atat! (Marţi, 30 martie 2021, 17:02)

    Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui vali_pk

    daca NU poti sa spui ceea ce vrei, sa enunti o parere chiar daca ea e contrara realitatii atunci NU mai e democratie

    vorbesc doar despre a spune, nu despre ce insinuezi tu si nu are legatura cu protestul de aseara
   • +4 (12 voturi)    
    corect (Marţi, 30 martie 2021, 17:27)

    Adr1@n [utilizator] i-a raspuns lui vali_pk

    drepturile unei persoane se termina acolo unde incep drepturile altora. asta inseamna libertate si democratie, drepturile vin la pachet cu responsabilitati.

    nu este complicat de inteles, democratia nu a insemnat niciodata haos, anarhie, de la inceput s-a bazat pe legi din vremea democratiei ateniene in antichitate.
    • -3 (11 voturi)    
     si cine decide unde incept drepturile altuia? (Marţi, 30 martie 2021, 18:00)

     Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui Adr1@n

     e dreptul tau sa nu am eu o parere?
     • +3 (7 voturi)    
      Daca parerea ta presupune ignorarea (Marţi, 30 martie 2021, 20:17)

      AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

      Unor reguli sanitare si epidemiologice inseamna ca imi incalci mie dreptul la viata.
      Bun, te inteleg, esti sub 30 de ani, covidul e o raceala pentru tine dar pentru multi altii poate insemna moartea sau o viata cu urmari.
      Iar legile sunt facute pentru toti, daca azi tu sau AUR considerati ca legile anti-epidemice nu vi se aplica maine veti considera ca si alte legi pot fi aplicate selectiv.
      Parerea poti sa ti-o bagi undeva si sa o discuti cu prietenii tai. Cand iesi in piata sa urli nu mai e parere.
      • -1 (5 voturi)    
       Nu asa functioneaza NAP-ul (Marţi, 30 martie 2021, 21:32)

       Concediati_Bugetarii [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

       1. Prezumi ca cineva din multime ar fi racit; nu exista nicio evidenta pentru asta
       2. Prezumi ca il imprastie; de facto nu exista nicio evidenta pentru asta
       3. Prezumi ca masurile au effect; stiintific, studiul danez precum si comparatiile dintre tarii (cu Suedia, Florida, recent Texas) a dovedit ca masca nu are niciun efect; in rest, timpul zilei nu afecteaza potenta virusului, iar pentru adunari de grupuri, vezi punctul 1

       Acum, explica-mi cum fascismul sanitar pe care-l promovezi, nu imi incalca mie, o persoana prezumata sanatoasa (legal, precum si epidemiologic) libertatiile, sub acuzatia ca altfel as incalca drepturile altei persoana, ceva ce apropo, este o acuzatie penala ce trebuie dovedita in instanta, nu un smiorc al unor germofobi.
  • +1 (21 voturi)    
   fugi (Marţi, 30 martie 2021, 16:08)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   în Rusia. Te așteaptă Putin cu o ceașcă de noviciok.
 • +10 (54 voturi)    
  nu denigrati si nu generalizati! (Marţi, 30 martie 2021, 14:43)

  wweesstt [utilizator]

  terminati cu denigrare protestatarilor! ati gasit voi un interlop si gata toti protestatari sunt interlopi! asa denigra si psd-ul diaspora spunand ca sunt infractori! sa va fie rusine! aceeasi mizerie! au iesit in strada oameni dint oate categoriile sociale, 'haur' nu putea scoate atat de multi oameni in strada! cunosc personal oameni care au fost la protest, parinti nemultumiti de faptul ca scolile si gradinitele sunt inchise si ei nu stiu cum sa se imparta intre munca si copii! unii sunt nemultumiti de faptul ca isi perd joburile, unii ca stau in 75% in timp ce vecinul bugetar/ esentila este cu salariul intreg pe datoria platita tot de el si de copii lui!
 • +19 (69 voturi)    
  Hai, dispari (Marţi, 30 martie 2021, 14:46)

  Atoatestiutorul [utilizator]

  Te-am votat o data impotriva lui ponta, a doua oara nu m-ai convins dar esti un NUL, un MARE NUL. Noi, care nu suntem AURisti dar nu suntem nici pentru masurile abernate ce se tot iau si ni se impun fara nici o explicatie.
 • +1 (39 voturi)    
  Guvernul (Marţi, 30 martie 2021, 14:46)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  a luat cele mai bune măsuri etc. etc. etc.
  • +1 (19 voturi)    
   Liderii nostri sunt perfecti (Marţi, 30 martie 2021, 16:27)

   galeo [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Nu gresesc niciodata.
   De asta si arata Romania asa de bine, e plina de oameni perfecti de neinlocuit.
   • +3 (11 voturi)    
    dar liderii chiar sunt perfecți! (Marţi, 30 martie 2021, 16:59)

    NicuPandemicu [utilizator] i-a raspuns lui galeo

    De exemplu liderul de facto al sistemului sanitar, ăla corupt, incompetent și inuman pe care-l știți cu toții. De perfect ce este, rămâne în funcție indiferent câți miniștri ai Sănătății se schimbă.

    Raed Arafat „avem de toate la #Colectiv”, „nu merge barca la Siutghiol”, „s-a ascuns cadavrul în baie la Balș” și „GPS Apuseni” e mereu Comandantul suprem al Acțiunii.

    Cel mai transpartinic dintre baronii politici ai sănătății e intangibil.
 • +19 (57 voturi)    
  aparent nu mai este zapada pe partie (Marţi, 30 martie 2021, 14:48)

  blec-bierd [utilizator]

  si s-a trezit si copacul sa vorbeasca
 • +14 (54 voturi)    
  a uitat sa ne ameninte iar (Marţi, 30 martie 2021, 14:49)

  alfa1 [utilizator]

  ca nu va ezita sa declare stare de urgenta....si ca vom avea inmormantari...un penibil
 • 0 (50 voturi)    
  PREZIDENTEEE ... (Marţi, 30 martie 2021, 14:51)

  jidanul [utilizator]

  ... asta a provocat "guvernul meu", asa cum ai dat-o in bara cu D Ciolos, asa ai pus caru inaintea boilor cu L Orban si ai dat cu oistea in gard cu F Cîțu. Tu ai distrus tot ... cu umanoizi tai din PNL-pdl si complicii de la USR+ si UDMR.
 • +5 (41 voturi)    
  De ce ati schimbat poza?? (Marţi, 30 martie 2021, 14:52)

  Irina25 [utilizator]

  Imi placea mai mult cea cu bradul de Craciun in fundal. Mai ales ca noi n-am mai avut ornamente in Bucuresti, ca nu mai suntem in Evul Mediu.
 • +12 (48 voturi)    
  Deci nu masurile au scos lumea in strada? (Marţi, 30 martie 2021, 14:59)

  Lok [utilizator]

  De fapt au fost xenofobia si extremismul proaspat evidentiate de Tokes si Morgenstern? Elucubrant si elicidant in acelasi timp. Stunning and brave!
 • +16 (52 voturi)    
  Lol (Marţi, 30 martie 2021, 15:02)

  HP [utilizator]

  Acel moment în care regreți amarnic că nu ai votat cu Dancilă, cu o găleată găurită sau cu o pereche veche de cizme.
 • +2 (32 voturi)    
  Ciolacuu Grosolan (Marţi, 30 martie 2021, 15:09)

  un domn [utilizator]

  Este Pleonasm
 • +12 (56 voturi)    
  Jeg sinistru (Marţi, 30 martie 2021, 15:10)

  clauv [utilizator]

  Lipseste numai "agenturili" din discursul de idiot.
  In rest, Ceausescu acum 32 de ani. Doar ca mult, mult mai prost.
 • -11 (27 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 30 martie 2021, 15:11)

  [anonim]

 • +14 (52 voturi)    
  iezistă o esplicație (Marţi, 30 martie 2021, 15:11)

  satyr [utilizator]

  Guvernul nu are cum să le explice oamenilor de ce au fost implementate unele măsuri deoarece nu există studii și dovezi științifice cum că măsurile adoptate au vreun efect benefic dpdv epidemiologic sau economic. Nu ai cum să explici ceva ce nu există. măsurile legate de oră sunt atât complet arbitrare cât și total ineficiente.
  • -3 (13 voturi)    
   satyr-a (Marţi, 30 martie 2021, 15:39)

   vali_pk [utilizator] i-a raspuns lui satyr

   Domnule logica de lemn, cum vrei o masura sa aiba efecte daca nu a trecut nici macar o saptamana de la implementarea ei?! Aveti cap doar sa tina greutate, nu sa-l folositi la gandit. Bla bla bla.
   • +5 (7 voturi)    
    ca in Franta? (Marţi, 30 martie 2021, 17:53)

    dani777 [utilizator] i-a raspuns lui vali_pk

    unde s-au implementat de multe saptamani masuri dure si merge din rau in mai rau?
  • +1 (15 voturi)    
   Direct la tinta! (Marţi, 30 martie 2021, 15:52)

   Socrate2021 [utilizator] i-a raspuns lui satyr

   Si vazand ca de la o saptmana la alta sondajele o ia la vale ( pnl ar fi ajuns la 17% si usr sub 10%), incearca fel si fel de diverisuni cu antisemitismul. Patetici.
  • +2 (6 voturi)    
   da (Marţi, 30 martie 2021, 15:54)

   Ionescu Raymond [utilizator] i-a raspuns lui satyr

   Exact.
   Ca Autoritate in vremuri de Sinistru, oricum o dai tot prost pici.
 • +13 (57 voturi)    
  cam nasol (Marţi, 30 martie 2021, 15:13)

  unu_de_aiurea [utilizator]

  Atunci cand eram anti PSD eram buni.
  Acum ne considera violenti, extremisti si xenofobi.
  Vad mai multa propagare de ura in mesajul dumneavoastra decat in mesajele celor ce ii acuzati ca propaga ura.
  Domnule Presedinte, v-am votat si inca va respect. Dar abia astept sa vina alegerile sa merg sa votez din nou, ca sa imi indrept greseala.
  • 0 (14 voturi)    
   De unde acest respect? (Marţi, 30 martie 2021, 15:32)

   Atoatestiutorul [utilizator] i-a raspuns lui unu_de_aiurea

   Cam ce anume v-a inspirat respect la acest NIMENI? Am votat odata "impotriva" si s-a nimerit sa fie el castigatorul. N-as face-o nici impotriva lui Kim Yang sau a lui Sadam a doua aoara.
  • +3 (11 voturi)    
   Ha!Ha! , buna asta! (Marţi, 30 martie 2021, 15:54)

   kokos [utilizator] i-a raspuns lui unu_de_aiurea

   Oricum nu mai candideaza , deci o sa fie foarte suparat ca nu-l mai votezi tu!
   • 0 (0 voturi)    
    îndreptarea greșelii (Miercuri, 31 martie 2021, 5:37)

    marie-cu-palarie [utilizator] i-a raspuns lui kokos

    Totuși unu_de_aiurea n-a zis ”să (nu) VĂ votez din nou” ci ”să votez din nou”.

    Îndreptarea greșelii se poate face, de pildă, prin evitarea votării candidatului pe care-l va gira Iohannis.
 • -1 (5 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 30 martie 2021, 15:17)

  [anonim]

 • +1 (15 voturi)    
  Premiera absoluta (Marţi, 30 martie 2021, 15:21)

  Mihail. [utilizator]

  Azi n-a zis nimc despre PSD.
 • +2 (14 voturi)    
  Ce o fi fumat (Marţi, 30 martie 2021, 15:23)

  Socrate2021 [utilizator]

  Lumea a iesit impotriva restrictiilor aberante impuse de guvernul lui, si o da in diverse cu nonsalanta. E clar ca au pierdut contactul cu realitatea.
 • -2 (12 voturi)    
  Dupa un an (Marţi, 30 martie 2021, 15:32)

  noi2013 [utilizator]

  nu va e clar ca aceste "singure" masuri nu functioneaza?!
 • -3 (13 voturi)    
  Membri AUR (Marţi, 30 martie 2021, 15:52)

  Martinezu [utilizator]

  Au scapat de la Sosoaca si si-au dat intalnire aici?
 • -3 (13 voturi)    
  intrebare (Marţi, 30 martie 2021, 15:53)

  theaba [utilizator]

  in china sa rusia un protest anti covid cum se desfasura?
  Era interesant daca ar fi participat si vreo 100 de oameni confirmati cu covid , sau cu tbc, sau hepatita, la proteste. Cum ar fi reactionat ceilalti protestatari?
  doar si ei au dreptul.
  Da, ar fi o solutie sa scoti toate masurile de protectie sociala si sa ramana doar cele individuale pentru cine doreste sa se protejeze.
  Si sa fie tratati cine apuca si cum io fi norocul. In mod real nu exista tratament, dar asta e alta poveste.
  Dar: exista vreun protestatar care si-ar fi asumat raspunderea mortii doar a unui singur om, nu a mii cati ar fi. Plus colapsul clar al sistemului medical cu inca cateva mii de morti .
  Momentan nu exista alta solutie.
  Practic poti doar sa te protejezi cat de cat pana vor aparea tratamente eficiente. vaccinurile intra in aceasta categorie-preventie individuala si cu efect colectiv.
  erau cazuri cand o asistenta la spital a fost scoasa din alimentara ca ingijea bolnavi de covid. asta e alta problema. protestatarii cum se raporteaza fata de acest aspect?
 • +7 (21 voturi)    
  texte de manual manipulare (Marţi, 30 martie 2021, 15:54)

  Nevermind [utilizator]

  Ai bagat-o pe aia cu xenofobie si antisemitism, ca suna naspa si reprezinta ceva cu conotatii negative. Sa mori tu ca au fost protestele despre asa ceva...

  Pai spune mah desteptule si de cruzime impotriva animalelor, ca parca era o stire recenta cu un caine omorat, ca sa fie ciorba completa.
 • +6 (10 voturi)    
  Asa e in politica (Marţi, 30 martie 2021, 16:02)

  Costi888 [utilizator]

  Luati decizii cu cap si nu vor mai avea ce exploata..
 • +9 (13 voturi)    
  Ce ati spune de un interviu la TV, dle presedinte (Marţi, 30 martie 2021, 16:07)

  CezarN [utilizator]

  Simplele declaratii sunt insuficiente in situatia data. Ar trebui sa iesiti la TV cu declaratii/explicatii/apeluri clare si argumentate. Comunicati mai mult si mai bine dle presedinte. La urma-urmei, sunteti cel mai votat politician di Romania. A trecut vremea declaratiilor de l apupitrul Cotrocenilor, sincer!
 • -6 (14 voturi)    
  fericiți (Marţi, 30 martie 2021, 16:12)

  nahir [utilizator]

  în sfârșit și prostacii pesedaci. Au putut și să-și dea unuia - altuia cu +.
 • +6 (22 voturi)    
  Nu ne mai amenintit si intimidezi? (Marţi, 30 martie 2021, 16:28)

  galeo [utilizator]

  Hai bag-o si pe aia cu Peeeeseeeedeeee e de vina pentru tot.
 • +8 (24 voturi)    
  In primul si in primul rand... (Marţi, 30 martie 2021, 16:31)

  Gigi Kent [utilizator]

  In primul rand ca nu am inteles daca ne da voie sa protestam sau nu. Sa mai citesc o data ...

  In rest imi place ca e foarte sincer. De exemplu zice dl. Presedinte "...toate așa-numitele valuri ale pandemiei..." Exact asa am zis si eu. Ca e vrajeala.

  "...cu atât mai scurtă va fi perioada...". Nu zicea la fel si anul trecut prin Martie parca? Adica nu de alta dar lumea are impresia ca pe masura ce restrictiile sunt acceptate pe atata se mareste perioada. Pentru ca renuntarea la un drept atrage dupa sine dorinta guvernantilor de a ne face sa renuntam la inca un drept si tot asa.

  Pe aia cu xenofobia sau antisemitismul nu le-am inteles. Cred ca i s-a facut un colaj gresit de stiri si a ajuns ca cel care a amenintat-o pe Maia Morgenstern era protestatar anti-covid. Sa-si dea afara ofiterul de presa.

  Pe 5.Dec 2020 numarul de infectari era de 8.072. A doua zi, pe 6. Dec 2020, domnul Presedinte ne chema la alegeri sa votam "partidul meu". Din pacate nu prea multi l-au ascultat. Unii, foarte rai, au votat AUR. Azi, au fost raportate 6.204 de cazuri. Stam pana ajungem la 8.000 ca sa facem alegeri anticipate?

  Ah da ... si sa le zica cineva celor din guvern (imi vin multe epitete in minte dar nu vreau sa fiu cenzurat) ca daca inchizi magazinele mai devreme, inchizi si restaurantele, oamenii care termina serviciul la ora 17:00 (spre surprinderea guvernantilor unii mai au inca serviciu) au mai putine ore disponibile sa mearga sa isi faca cumparaturile adica se vor inghesui mai rau in magazine. Si nu, nu poti sa iti faci cumparaturile in pauza de masa ca nu ai camera cu multe frigidere la munca sa pui cumparaturile pana cand pleci acasa. Si nici nu o sa isi dea nimeni demisia de la serviciu doar ca sa aiba timp sa mearga la cumparaturi. Adica am dori, daca se poate, ca guvernul sa nu mai ia masuri autoritariste inutile.

  Interdictia de a te deplasa pe timpul noptii este inutila pentru ca oricum putini se deplaseaza pe timpul noptii adica riscul de a te infecta atunci e zero.
 • +3 (19 voturi)    
  Si 89? si Mineriadele? (Marţi, 30 martie 2021, 16:44)

  DrNRazvan [utilizator]

  Ai sictir domnule Presedinte!
 • +1 (5 voturi)    
  Domnul Presedinte (Marţi, 30 martie 2021, 19:25)

  Harald2 [utilizator]

  nu si-a ales bine nici momentul pentru discurs, nici continutul discursului.

  Ce legatura are nemultumirea unor oameni care trebuie convinsi de necesitatea de a purta masca si a respecta niste masuri pentru binele lor, al celor apropiati si (mai avansat) al societatii, cu ura, xenofobia si antisemitismul?

  Domnul presedinte ar trebui sa renunte la citatele imprumutate din discursuri internationale interesate si sa adapteze discursul realitatilor romanesti.
 • +2 (4 voturi)    
  Mai multa arentie la exprimare ! (Marţi, 30 martie 2021, 19:42)

  Radu I [utilizator]

  Din neglijenta sau exces de zel, astazi s-a abuzat de cuvantul -xenofob.De la o vorba aruncata din neglijenta in cadrul unei adunari simandicoase s-a facut o mare parada impotriva romanilor ca ar fi , vezi doamne , xenofobi. Asa sa fie oare ? Un popor xenofob si intolerant nu ar convietui cu un numar foarte mare de minoritati, care se bucura de toate drepturile etniei majoritare, plus o sumedenie de drepturi specifice.
  Ce s-a intamplat cu o anumita doamna, nu face cinste celui care a folosit un anumit cuvant, dar sa incriminezi un popor este prea mult si nu face decat sa creasca intoleranta.
 • 0 (4 voturi)    
  Oare câți dintre speciliștii de aici (Marţi, 30 martie 2021, 20:49)

  Chilian [utilizator]

  au capacitatea de a interpreta un grafic simplu de covarianță cu decalaj în timp între două valori? Sau măcar de a calcula din același grafic un factor de amplificare. Poate astfel ar înțelege ce se întâmplă și de ce nerespectarea măsurilor de prevenție de către un număr relativ mic de oameni are ca efect agravarea situației generale (vezi Timișoara). Vă invit să vedem împreună care va fi numărul de îmbolnăviri începând cu 10 aprilie și care va fi dinamica acestuia pe un interval de două săptămâni adică până pe 25 aprilie. Și poate nu numărul de îmbolnăviri trebuie urmărit (că poate fi mascat din înregistrarea și prelucrarea datelor) ci mai curând care va fi situația la ATI (la cca. 5 zile de datele de mai sus).
 • -1 (3 voturi)    
  fara rasism, si nici un 'io napot'? (Marţi, 30 martie 2021, 22:55)

  eucomentez [utilizator]

  Acum un an Iohannis declara la televizor ca ungurii vor sa fure tara si a lansat o campanie de denigrarie extrem de dura impotriva drepturilor minoritatilor din romania.

  Ca si rezultat al declaratiilor lui Iohannis in sondajele ulterioare s-a masurat o crestere spectaculoasa a urii populatiei fata de minoritati.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by