Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a postat marți, pe pagina de socializare un anunț conform căruia protestele "societăţii civile independente" vor continua "atâta vreme cât actuala coaliţie de guvernare nu va pleca urechea la glasul unei Românii zdrobite sub povara actualelor măsuri dictatoriale".

George Simion la protestul anti-vaccinareFoto: Agerpres

"Protestele societăţii civile independente continuă şi astăzi şi vor continua atâta vreme cât actuala coaliţie de guvernare nu va pleca urechea la glasul unei Românii zdrobite sub povara actualelor măsuri dictatoriale. Falimentaţi, rămaşi fără slujbe, încărcaţi cu dobânzile care se adună lună de lună, minţiţi pe "canale oficiale", sechestraţi în case, lipsiţi de cele mai banale plăceri ale vieţii, românii se ridică", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a AUR.

Mii de oameni au protestat în toată țara pentru a doua zi la rând față de restricțiile impuse în România în contextul pandemiei de COVID-19. Revendicările au fost diferite, de la restricțiile de circulație, la redeschiderea sectorului HoReCa, dar și împotriva ”dictaturii medicale” și a purtării măștilor în aer liber.

Protestele au fost organizate de către AUR, iar la manifestația din București au participat lideri ai partidului, în frunte cu George Simion, dar și senatoarea Diana Șoșoacă, exclusă din AUR.

În București, manifestanții au mers în marș prin oraș, pe traseul Universitate-Victoriei-Obor-Unirii-Universitate și iarăși Victoriei, unde au blocat pentru scurt timp circulația. Protestele au fost lipsite de incidente semnificative până la momentul retragerii spre casă, când mai multe persoane violente infiltrate printre cei care manifestau au atacat cu pietre jandarmii, la Piața Unirii, și au spart vitrinele magazinelor din zonă.

În țară s-au semnalat mai multe incidente, în special la Craiova, Galați, Brăila sau Sibiu.