Oferta premierului Florin Cîțu de a discuta la aceeași masă cu specialiștii PSD pentru a găsi cele mai bune soluții pentru strategia antipandemie e respinsă de social-democrați.

Ciolacu, plen Camera Deputaților Foto: PSD

„Am văzut că dl prim-ministrul vine cu mâna întinsă la noi să cerșească ajutor. Acum când le e frică de furia oamenilor au venit să ne ceara ajutor. Nu e dorință serioasă, ci dorința de a nu-și asuma responsabilitate. (...) Restricțiile au adus mai mult haos decât responsabilitate din partea cetățenilor. Au distrus parteneriatul dintre Guvern și cetățeni. E dreptul democratic al românilor să iasă în stradă. Ni l-am câștigat în 1989. Nimeni nu are dreptul să ne facă teroriști când ieșim în stradă”, a spus luni liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Premierul Florin Cîțu a declarat luni că „e pregătit” să se așeze la masă cu specialiștii PSD și să discute despre „cele mai bune măsuri pentru sănătatea românilor”.

„Am văzut în spațiul public, la PSD, mesaje usor confuze. Acum câteva luni spunea că suntem prea relaxați, acum vin și ne spun că impun resticții. ​Sunt pregătit să ascult și opinia specialiștilor din PSD. Specialiștii nu au culoare politică, lupta pentru sănătatea românilor nu are culoare politică. Decât să dăm mesaje confuze e momentul să stăm la masă toți, specialiștii, să vedem care sunt cele mai bune măsuri pentru sănătatea românilor”, a spus Cîțu.