Filiala ieşeană a PNL cere USR PLUS să spună ”ferm” dacă doreşte să participe la guvernarea locală, primarul Mihai Chirica avertizând că nu va mai exista nicio negociere după 15 aprilie, când consilierii locali încep dezbaterea bugetului local.

Mihai ChiricaFoto: Hotnews

Primarul Mihai Chirica, lider al filialei municipale PNL Iaşi, spune că pe 31 martie este programată o şedinţă de Consiliu Local şi că vrea demararea urgentă a negocierilor între liberali şi USR-PLUS pentru a decida formula colaborării locale.

”Vrem un răspuns ferm din partea USR-PLUS. Îmi doresc să primim un răspuns la propunerea noastră cât mai repede posibil. Îi atenţionez însă pe colegii de la USR-PLUS că PNL Iaşi a decis că mandatul Comisiei de negociere pe care o coordonez se încheie odată cu finalizarea dezbaterii proiectului de buget al Municipiului Iaşi pentru anul 2021, adică pe 15 aprilie”, a declarat sâmbătă Mihai Chirica, potrivit News.ro.

El susține că după 15 aprilie nu va mai exista nicio negociere cu USR-PLUS Iaşi.

”Intrăm, deja, în a şaptea lună de când noi, liberalii, încercăm să construim o alianţă politică în favoarea ieşenilor. Din acest motiv, vreau să fiu clar: nu va mai exista nicio negociere politică între aceste formaţiuni politice odată ce bugetul va intra în plenul Consiliului Local Iaşi”, a avertizat primarul Iaşiului.

Senatorul USR-PLUS Cristi Berea a declarat sâmbătă că este greu de crezut că se va face o alianţă la Iaşi între PNL şi USR-PLUS, ci se va merge cel mult pe o "convieţuire" care să presupună colaborarea pe proiecte.

Cristi Berea a declarat, pentru News.ro, că este falsă ideea că USR-PLUS nu vrea să colaboreze la Iaşi cu PNL, dar că "armonia" între cele două tabere va fi posibilă atunci când în Primărie vor fi concursuri "pe bune" pentru ocuparea funcţiilor de conducere.

Negocierile dintre PNL şi USR-PLUS sunt în prezent blocate la Iaşi, iar în Consiliul Local nu există încă o majoritate politică.

Prima rundă de discuţii, din urmă cu două săptămâni, a eşuat, liderii USR-PLUS reclamând lipsa de la negocieri a liderului PNL Iaşi, Costel Alexe.