PSD cere vineri coaliţiei de guvernare să ia măsuri pentru a debloca situaţia de la metrou şi să nu paseze vina pe social-democraţi. Reacția social-democrațiilor vine în contextul în care premierul Florin Cîțu a transmis că protestul de la metrou este o acțiune ilegală pusă la cale de un ”fost deputat PSD care vede că îi dispar sinecurile”. Circulația metrourilor este blocată de vineri dimineață din cauza unui protest spontan al sindicaliștilor.

Marcel CiolacuFoto: Captura video

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, acuză Guvernul Cîți de diversiune și minciună: „O minciună ordinară! Ceea ce se întâmplă la metrou nu are nicio legătură cu PSD, ci reprezintă doar o altă petardă a Coaliției. Ne închid din nou în case, iau măsuri fără nicio logică, închid din nou școlile, nu au nicio soluție pentru a stopa în mod real pandemia, dar aruncă vina pe PSD! Terminați cu propaganda! Voi ați pus conducerea Metrorex care trebuie acum să ia măsuri! Deblocați traficul, aplicați legea în conflictul pe care voi l-ați creat și lăsați fake-news-urile menite să acopere carantinarea țării! Mâine, după ce această petardă va dispărea, românii vor sta în continuare în case, nu vor avea bani și nici testare și vaccinare!”, scrie Marcel Ciolacu pe pagina sa de socializare.

PSD mai transmite actualei coaliţii 'să guverneze sau să plece'.

"Oamenii care folosesc metroul pentru a merge la muncă nu au nicio vină că actuala coaliţie nu ştie altceva decât să creeze haos! Luaţi măsuri pentru a debloca situaţia, nu pentru a pasa vina! Guvernaţi sau plecaţi!", a menţionat PSD.

Circulaţia trenurilor de metrou este blocată, vineri dimineaţă, de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia coborând în tunel, pe calea de rulare, şi împiedicând pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri.

Conform Metrorex, deși afirmă că au o listă de revendicări, sindicaliștii au refuzat orice dialog. Sindicaliștii s-au așezat pe șine și scandează ”Demisia!”, în timp ce mii de bucureșteni au fost nevoiți să se înghesuie în transportul de suprafață.

Premierul Florin Cîțu a transmis că protestul de la metrou este o acțiune ilegală pusă la cale de un ”fost deputat PSD care vede că îi dispar sinecurile”.