Președintele PMP cere autorităților să lase deschise bisericile de Paște, pentru că a încuia biserica reprezintă „un act inadmisibil” și ar însemna să ne întoarcem cu 50 de ani în urmă, „când crucea cu limba pe cerul gurii era singurul semn permis în legătură cu Dumnezeu”.

Cristian DiaconescuFoto: Hotnews

Cristian Diaconescu, președinte al PMP, are un mesaj dur pentru autorități, în contextul restricțiilor ce ar putea fi impuse de Paște. El cere ca bisericile să rămână deschise, potrivit Mediafax.

„Lăsați bisericile deschise de Paște! Biserica și educația sunt pilonii structurali ai constituirii și modernizării statului român. Preotul și învățătorul au reprezentat secole de-a rândul reperele morale ale satului românesc, iar în vremurile dictaturii comuniste, Biserica a rămas pentru mulți singura speranță. Cineva decide să închidem școli, dar să nu închidem mall-uri. A încuia astăzi biserica reprezintă un act inadmisibil. Nu poți cere unui credincios practicant să se mulțumească a se ruga în propria casă, dacă el simte nevoia să meargă la biserică, în zi de mare sărbătoare sau într-o zi oarecare. Ar fi absurd și ar însemna să ne întoarcem cu 50 de ani în urmă, când crucea cu limba pe cerul gurii era singurul semn permis în legătură cu Dumnezeu”, transmite președintele PMP, Cristian Diaconescu.

El își exprimă convingerea că slujba Învierii „poate fi organizată cum se cuvine” de reprezentanții Bisericii.

„Nu e cazul ca Guvernul să închidă lăcașurile de cult în preajma sărbătorii Învierii Domnului. Se impune un dialog cu Biserica, o cooperare, astfel încât participarea la slujbele de Paște să fie în liniște, cu precauție, iar bucuria Învierii să poată să lumineze fețele celor care vor să fie prezenți în Casa Domnului”, conchide liderul PMP.

Președintele Klaus Iohannis spune că își dorește ca pandemia de Covid să fie gestionată astfel încât, în perioada sărbătorilor pascale, românii să poată merge la bisercă, dar și să se poată întâlni cu familia, chiar dacă într-un cadru mai restrâns.