Ludovic Orban se declară dezamăgit de prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, care l-a atacat în mai multe rânduri, iar întrebat dacă Rareș Bogdan este "şarpele pe care l-a crescut în partid", liderul PNL a răspuns: "Nu l-am crescut eu, că era crescut". În replică, Rareș Bogdan a susținut că reacțiile sale "nu au făcut parte din categoria mușcăturilor veninoase, perfide: "Dacă s-a referit la șarpe, poate Ludovic Orban s-a referit știind că medicina consideră șarpele un simbol al vindecării".

Rares Bogdan si Ludovic OrbanFoto: Hotnews

Ludovic Orban a făcut aceste declarații marți seară, la emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai” de la Kanal D.

Liderul PNL a spus că faptul că Rareș Bogdan "exprimă public astfel de puncte de vedere critice nu este corect din punct de vedere statutar și nu este normal să-ți ataci un coleg de partid care s-a purtat frumos cu tine și te-a susținut”.

Întrebat dacă Rareş Bogdan este şarpele pe care l-a crescut în partid, Orban a răspuns: "Nu l-am crescut eu, că era crescut deja”.

În replică, prim-vicepreședintele PNL a spus, miercuri, la Digi 24, că "poate Ludovic Orban s-a referit la șarpe știind că medicina consideră șarpele un simbol al vindecării".

  • "Sunt convins că îmi va explica personal Ludovic Orban. Nu cred că o polemică în spațiul public ajută în acest moment România (...) Cred că trebuie să ne referim la chestiuni concrete de guvernare (...).
  • Dar dacă s-a referit la șarpe, poate Ludovic Orban s-a referit la șarpe știind că medicina consideră șarpele un simbol al vindecării. Sau poate s-a referit la faptul că bunul Dumnezeu i-a poruncit lui Moise să facă un șarpe de aramă, astfel încât oamenii care ajung să fie mușcați de șerpi să se uite la șarpele de aramă și să fie vindecați.
  • Eu nu vreau să polemizez cu Ludovic Orban în spațiul public. (...) Eu cred o chestiune extrem de simplă, că după vindecare vine relansarea, întinerirea și cred că putem face analiza vorbelor lui Ludovic Orban în această logică”, a susținut Rareș Bogdan la Digi24.

El a mai spus că niciodată atunci când a criticat nu a făcut-o din răutate, iar reacțiile sale "nu au făcut parte din categoria mușcăturilor veninoase".

  • "(...) Eu cred o chestiune extrem de simplă - că după vindecare vine relansarea, întinerirea și cred că putem face analiza vorbelor lui Ludovic Orban în această logică.
  • Vă asigur că niciodată atunci când am criticat - și până la urmă suntem partid liberal, nu suntem PCR, suntem un partid unde dreptul la opinie este sacru - nu a fost din răutate. Reacția mea nu a fost din răutate, reacțiile mele nu au făcut parte din categoria mușcăturilor veninoase, perfide, tipice practicilor medievale, nici a trădărilor fanariote (...Ce am avut de spus am spus-o colegial”, a adăugat Rareș Bogdan.

Reamintim că în ianuarie prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a lansat un atac dur la adresa liderului liberal, Ludovic Orban, pe care îl acuza că a condus și conduce dictatorial PNL, impunând decizii și ignorându-i pe ceilalți din conducerea partidului. "I s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le știe pe toate", a susținut Rareș Bogdan despre Ludovic Orban. El a mai spus că Orban "a eșuat" în calitate de președinte al PNL și că nu ar mai trebui să conducă partidul. Rareș Bogdan a făcut aceste declarații într-un interviu pentru Aleph News.