"Verzii" au serbat joi, in cadru public, ziua de nastere a lui Ionut Dolanescu, dar si inscrierea sa in partid. S-a lasat chiar si cu cantari, dar si cu "perle": cantaretul a declarat ca "Romania are grave probleme de... polutie". Dolanescu a deschis calea pentru alte celebritati cu care Partidul Verde vrea sa defileze la alegeri.

Deocamdata, printre ecologisti se numara Sisu si Puya - membrii formatiei hip-hop "La Famila" - dar urmeaza Mihai Traistariu si Leonard Doroftei. Cel putin asa sustine Gheorghe Ionicescu, presedintele partidului care a pus joi la bataie tort si sampanie pentru a-l sarbatori pe Ionut Dolanescu.

In clinchet de pahare, cantaretul de muzica populara le-a spus celor prezenti ca, de-a lungul timpului, a fost curtat si de PRM si de PSD.

"Am ales Partidul Verde pentru ca ma regasesc in ideile si in programul politic promovat", a declarat Dolanescu jr. Aplauze, fireste, din partea asistentei stranse la sediul de pe Strada Oltenitei.

Momentul artistic nu s-a lasat asteptat: Ionut s-a apucat de cantat. De raspuns la intrebari nu a prea raspuns insa.

Presedintele partidului despre membrul-Dolanescu

"Ionut canta muzica populara, dar e citit si cultivat in strainatate. A fost si-n Noua Zeelanda. El a venit la noi cu o idee foarte buna cu observatii bune. Mi-a zis: "Sa popularizam verzii prin turnee. Sa facem o ". Excelent, am zis", a povestit Ionicescu, presedintele verzilor.

"Eu cred ca o sa impace cariera artistica cu cea politica fiindca ii place. L-a refuzat pe tatal lui la PRM, sa vina la noi, la verzi, ca ii place ideologia", a mai spus Ionicescu.

Cine urmeaza: Mihai Traistaru si Leonard Doroftei

"Ii avem pe Puya, pe Sisu. Sigur, Sisu a iesit din puscarie, este de cealalta parte a problemei acum. Lucreaza cu agentia antidrog si lupta impotriva consumului de stupefiante. Ii mai asteptam sa se inscrie in partid pe cantaretul Mihai Traistariu si pe Leonard Doroftei" , a declarat Gheorghe Ionicescu.