Președintele PNL, Ludovic Orban l-a taxat miercuri, pe premierul Florin Cîțu în scandalul demiterii lui Octav Bjoza din funcţia de subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist. Orban a precizat că are un respect profund pentru luptătorii anticomunişti şi pentru cei care au suferit în temniţele comuniste.

Ludovic Orban în ParlamentFoto: Guvern

Orban a amintit că Guvernul pe care l-a condus a acordat statutul de utilitate publică Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii din România.

"Mă voi pronunţa public pe acest subiect. N-am avut o discuţie cu premierul. Domnul premier a fost plecat ieri. Nu mă pronunţ. În ceea ce mă priveşte, Guvernul pe care l-am condus a acordat statutul de utilitate publică pentru Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici. Eu sunt un om care are un respect profund pentru lupta anticomunism", a declarat liderul PNL, la Palatul Parlamentului.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, marţi, că a decis demiterea lui Octav Bjoza din funcţia de subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945 - 1989, având în vedere abordarea acestuia "incompatibilă" cu statutul de înalt responsabil al Guvernului prin "punerea în discuţie a dimensiunilor Holocaustului" şi încercarea de a pune pe umerii comunităţii evreieşti "aducerea comunismului în România".