Primarul PNL al Iașiului Mihai Chirica a criticat în termeni duri USR-PLUS după eşecul negocierilor pentru formarea unei alianţe la Iaşi, el susținând că "apariţia acestui partid este un accident politic", scrie News.ro.

Mihai ChiricaFoto: Hotnews

Mihai Chirica a susținut luni, într-o conferinţă de presă organizată la scurt timp după eşecul negocierilor dintre PNL şi USR-PLUS pentru încheierea unei alianţe la Iaşi, că USR-PLUS a vrut din start să blocheze negocierile.

  • ”Scopul lor a fost să distrugă negocierile şi să rămânem în scandal la Iaşi. Este foarte clar de câtă credibilitate se mai poate bucura un partid care a înşelat atât de uşor aşteptările ieşenilor.
  • Apariţia acestui partid, sau acestei alianţe, în 2020 este un accident politic pe care toţi trebuie să ni-l asumăm în cele din urmă, dar nu este mai puţin clar faptul că nu există sub nicio formă dorinţă de a face ceva pentru ieşeni, ci doar de a continua un scandal ce se pare că nu mai ia sfârşit”, a declarat primarul Chirica.

Primarul Iaşiului a anunţat că în următoarea şedinţă de Consiliu Local vor fi votaţi cei doi viceprimari ai municipiului, unul de la PNL, iar celălalt ”de la un alt partid politic”.

Reprezentanţii USR-PLUS s-au retras de la negocierile programate luni cu PNL Iaşi, motivând că la discuţii a venit doar primarul Mihai Chirica, nu şi liderul filialei judeţene, Costel Alexe.

Potrivit reprezentanţilor USR-PLUS, Mihai Chirica a încercat “un bluf“, în timp ce “PNL a demonstrat că face doar exerciţii de PR şi nu are niciun interes să susţină proiecte pentru ieşeni“.