Biroul Politic Județean al PNL Caraș-Severin a decis, vineri, susținerea la următorul congres a candidaturii președintelui PNL, Ludovic Orban, pentru un nou mandat în această funcție, potrivit Mediafax.

Marcel VelaFoto: INQUAM Photos/Octav Ganea

„Rezultatele foarte bune însumate la toate rundele de alegeri din 2019 și 2020, performanța la guvernare în funcția de prim-ministru, precum și modalitatea în care a condus PNL, apreciată de marea majoritate a reprezentanților din administrația locală, constituie argumentele pentru care Biroul Permanent Județean al filialei PNL Caraș-Severin a luat decizia cu unanimitate de voturi”, transmite PNL Caraș-Severin.

Președintele PNL Caraș-Severin, senatorul Marcel Vela, spune că îl cunoaște pe Ludovic Orban de 30 de ani și au lucrat împreună multă vreme.

„A reușit să unească partidul, să câștige alegeri, să-l aducă la guvernare, dar mai ales să fie un premier performant, în cea mai grea perioadă prin care a trecut România. În plus, aprecierea de care se bucură în rândul membrilor PNL, precum și deschiderea și disponibilitatea față de aceștia întăresc decizia mea personală cât și a filialei de susținere pentru Ludovic Orban”, susține Vela.

Premierul Florin Cîțu a declarat joi seară, într-o emisiune la B1 TV, că la Congresul PNL va candida la o funcție la vârful partidului, menționând că experiența pe care a acumulat-o ca senator, ministru al finanțelor și premier poate să ajute formațiunea să se dezvolte și să facă față provocărilor politice în următorii ani.