Curtea de Apel Bucuresti a amint joi procesul in care s-a judecat contestatia depusa de Rodica Stanoiu la verdictul de politie politica. Motivul aminarii a fost lipsa unei alte expertize grafologice la dosar. Cu numele de cod "Sanda", fostul ministru al Justitiei din cabinetul Nastase isi turna colegele de serviciu la Securitate. In urma deciziei Curtii Constitutionale s-a pus problema ca toate deciziile CNSAS ar putea fi anulate.

Curtea de Apel Bucuresti judeca procesul Rodicai Stanoiu intr-un moment delicat, in care activitatea CNSAS este redusa la jumatate din cauza deciziei Curtii Constitutionale care a hotarit desfiintarea institutiei ca urmare a unei cereri a lui Dan Voiculescu. In acest context, au existat mai multe voci, printre care si cea a Lidiei Barbulescu, sefa CSM, care au afirmat ca toate verdictele date pina acum de CNSAS vor fi nule.

Decizia de colaborator al Securitatii a venit in urma a trei expertize grafologice facute de CNSAS, care au constatat ca notele informative semnate cu numele de cod "Sanda" ii apartin Rodicai Stanoiu. Este vorba despre 18 note date in anii 1980 prin care Rodica Stanoiu isi turna colegele de serviciu la Securitate.

" Sanda" nu a recunoscut niciodata acele note informative ca apartinindu-i, desi expertizele grafologice spuneau contrariul, sustinind ca ele sint masluite. Ca argument a invocat o mai veche boala de coloana vertebrala care i-ar fi modificat scrisul.

Rodica Stanoiu este unul dintre numele sonore de politicieni care au primit decizie de politiei politica, alaturi de Mona Musca si Dan Voiculesscu. Daca in cazul Monei Musca, instanta a mentinut veridctul dat de CNSAS, in cel al lui Dan Voiculescu s-a ajuns la Curtea Constitutionala, care a desfiintat institutia.

Victoria lui Voiculescu, care avea numele de cod "Felix", nu intrerupe insa procesul din Justitie in care acesta contesta decizia CNSAS.