Președintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat, luni, că social democrații vor depune în cursul săptămânii la Senat, o moţiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui.

Marcel CiolacuFoto: PSD

"Am decis în cadrul Biroului Politic Naţional să depunem în această săptămână, la Senat, moţiunea împotriva ministrului Năsui, aşa cum am anunţat. Motivele - blocarea măsurii 3, fonduri europene, 478 de milioane de euro în acest moment blocate din cauza faptului că domnul ministru a găsit de cuviinţă să îşi facă un cont de administrator în procedura de selectare a companiilor. Categoric nu s-ar putea iniţia vânzarea companiilor româneşti profitabile în perioada de pandemie şi de criză economică, lucru total neadecvat ca şi ţară membră a Uniunii Europene, celelalte state blocând vânzarea de acţiuni, şi aici mă refer la Germania sau la Franţa, şi acest lucru nu s-ar putea face fără avizul domnului ministru al Economiei", a spus Ciolacu, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

Liderul PSD a mai precizat că decizia de a nu se mai promova exporturile româneşti în afara teritoriului României i se pare "total incorectă faţă de companiile româneşti şi de produsele româneşti".