USR-PLUS a anunţat, vineri, că îl propune pe preşedintele ActiveWatch, Mircea Toma, pentru poziţia de membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA). Acesta va fi secondat, din poziția de supleant, de Dan Radu, vicepreşedinte al Asociaţiei ”Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”.

Mircea TomaFoto: Facebook - Mircea Toma
  • "În contextul în care urmează să fie făcute noi desemnări pentru anumite poziţii disponibile în cadrul CNA, USR PLUS a anunţat, încă de la începutul anului, că va face din această numire un proces transparent, bazat pe consultări şi competenţe.
  • USR PLUS va propune întotdeauna profesionişti în funcţii publice. Prin umare, îl susţine pentru poziţia de membru în cadrul CNA pe Mircea Toma, secondat de Dan Radu ca supleant. Ambele nominalizări au avut la bază profesionalismul şi integritatea pe care le-au dovedit de-a lungul timpului în domeniile în care au activat", au transmis reprezentanții USR-PLUS printr-un comunicat de presă.

Mircea Toma este preşedintele ActiveWatch, organizaţia care acţionează pentru protecţia drepturilor omului. Are un doctorat în psihologie şi a activat, de-a lungul carierei sale profesionale, în următoarele arii: monitorizare şi analiză mass media; advocacy pentru drepturile omului; formator antidiscriminare şi interculturalism; jurnalism; coordonare şi formare competenţe comunicare publică; asistenţă psihologică, educaţie media.

Dan Radu este vicepreşedintele Asociaţiei "Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei". Este absolvent al Institutului Politehnic din Iaşi şi a lucrat pentru mai multe instituţii mass-media, ocupând funcţiile de reporter, redactor-şef, director general, editor, director de programe.

"Nominalizările lui Mircea Toma şi Dan Radu sunt încă un pas decent şi firesc pe care îl facem în această direcţie de a aduce societatea în politică. Ambii sunt oameni profesionişti, care sunt convins că vor reprezenta cu cinste în CNA valorile în care USR PLUS crede, ducând această instituţie acolo unde trebuie şi unde avem mare nevoie de ea", a afirmat Dan Barna, copreşedinte USR PLUS şi vicepremier.