Certurile în Coaliția de guvernare continuă. Adrian Muraru, secretar general adjunct PNL București, îl atacă pe Alin Stoica, propunerea Plus pentru funcția de prefect al Capitalei, postând pe pagina sa de Facebook un mesaj al lui Stoica care-l ataca pe Nicușor Dan și spunea despre acesta că susținerea arătată PNL îl va scoate din viața politică după cei 4 ani de mandat la primărie.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Prefectul Berbeceanu a fost demis si a venit cineva care are zero experienta in administratie, a lucrat HR la o banca. Ok. Nicio paguba. Sa fie atent ce semnează ca la puscarie se intra nu doar daca esti corupt ci si pentru ca habar nu ai administratie si semnezi aiurea lucruri ilegale. Ce vreau sa remarc e ca domnul il iubește pe primarul Dreptei Unite ca sarea in ochi si el isi doreste ca Nicusor Dan nu doar sa nu mai fie ales ci si sa dispară din politica. In esența nici asta nu e o problema, nu strica nițel check and balances la Bucuresti. Asta e viata. Toti vor o slujba la stat. Pe la Apele Romane, pe la Prefectura, fiecare pe unde primește repartizare. Csf ncsf”, scrie Muraru pe pagina sa de Facebook.

Alin Stoica, avocat și președintele filialei PLUS Sector 6, este propunerea USR-PLUS pentru funcția de prefect al Capitalei, în prezent ocupată de Traian Berbeceanu.

Potivit unui comunicat al formațiunii, pentru o perioadă de doi ani (2016 – 2018), Alin Stoica a reprezentat societatea civilă în una dintre comisiile Consiliului Economic și Social – Comisia pentru relații de muncă, politică salarială, incluziune socială și sănătate. Atribuțiile acestei comisii sunt de revizuire și avizare a tuturor proiectelor de legislație în domeniu.

„Voi pune accent, în aplicarea programului Guvernului la nivelul Bucureștiului, pe reforma administrației. Avem nevoie ca de aer de profesionalizare și depolitizare dacă vrem să schimbăm cu adevărat modul în care a funcționat România până acum. Îmi propun o cooperare foarte bună cu toate organele administrației publice locale, indiferent de culoarea politică, pentru că interesul cetățeanului este pe primul loc. Nu în ultimul rând, îmbunătățirea siguranței cetățenilor va fi un aspect-cheie al mandatului meu. Vom continua inițiativele bune, deja începute, și vom demara altele, doar după ce ne vom consulta cu toate părțile implicate”, a declarat Alin Stoica.

Funcția de prefect al Bucureștiului a revenit, în negocierile din Coaliție, USR-PLUS.