Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că va susţine amendamentul referitor la călătoriile gratuite cu trenul pentru studenţi, în cazul în care coaliţia de guvernare va lua o decizie în acest sens. Reamintim că liderul PNL susține suplimentarea călătoriilor gratuite pentru studenți însă premierul Florin Cîțu a declarat că măsura ar putea creşte deficitul bugetar și nu are o sursă de finanţare.

Ludovic OrbanFoto: Guvernul Romaniei

UPDATE 13.00 Coaliția PNL,USR-PLUS și UDMR au decis să nu susțină amendamentul lui Florin Roman, susțin surse din interiorul Coaliției.

"Eu voi face ce se hotărăşte în cadrul coaliţiei", a afirmat Orban la Parlament, întrebat dacă va susţine amendamentul depus de liberalul Florin Roman la ordonanța 8/2021 privind reducerea cheltuielilor bugetare.

Orban a precizat că amendamentul a fost depus fără semnătura sa.

"A depus amendamentul, vedeţi că l-a depus fără semnătura mea. Dacă se va lua o decizie în coaliţie de a susţine acest amendament, îl voi susţine şi eu", a precizat preşedintele PNL.

Amendamentul a fost criticat de premierul Cîțu, care a spus că măsura ar putea creşte deficitul bugetar și nu prevede o sursă de finanţare. Întrebat dacă și-a pus semnătura pe o astfel de inițiativă, Orban a negat.

Reamintim că amendamentul depus de deputatul Florin Roman și dorit și de Ludovic Orban prevede 12 călătorii gratuite cu trenul pentru studenți.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a declarat, vineri, că ar vota propunerea ca studenţii să primească gratuitate pentru 12 călătorii dus-întors cu trenul între localitatea de domiciliu şi cea unde studiază.