Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, susține că o prioritate la care ministerul său lucrează este încheierea unor acorduri bilaterale cu țări precum Grecia și Israel, care insistă pentru pașapoarte de vaccinare. Premierul Florin Cîțu spune însă că nu a dat un astfel de mandat niciunui ministru.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Ce ne dorim să facem noi ca minister care reprezintă industria turistică este să deschidem cât mai mult această industrie pentru toate țările și să avem inclusiv acorduri bilaterale cu anumite țări ca să putem să deschidem pe zona asta. Mă refer la Grecia, la Israel, țări care și-au arătat intenția asta. Încercăm să accelerăm cât mai mult procesul”, a declarat Claudiu Năsui, vineri, ce a participat la dezbaterile pe buget în Parlament.

Întrebat de când ar fi valabile astfel de certificate de vaccinare, ministrul nu a oferit un orizont exact de timp, însă a precizat că „e o prioritate la care lucrăm în momentele acestea”.

Premierul Florin Cîțu spune însă altceva.

„Nu există niciun astfel de mandat la nivel de Guvern, nu există niciun mandat să discutăm cu Grecia pentru un pașaport de vaccinare. Guvernul nu a dat un astfel de mandat niciunui ministru. Opinia în acest moment este că nu putem să discutăm despre aşa ceva”, a spus premierul, întrebat despre declarațiile ministrului Economiei.