Liderul PSD Marcel Ciolacu a găsit argumentul suprem pentru susținerea amendamentelor la bugetul de stat. El susține că planul Biden de scoatere a Americii din criză conține măsuri similare cu propunerile PSD. ”Oare președintele Biden este populist, cum ne acuză pe noi propaganda dreptei?”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Marcel CiolacuFoto: Agerpres

”Așa arată #planulBiden de scoatere a Americii din criză. Sunt măsuri similare cu propunerile făcute de #PSD în programul său de guvernare. Multe dintre aceste măsuri sunt susținute și prin amendamentele la buget depuse de parlamentarii noștri în aceste zile. Oare președintele Biden este populist, cum ne acuză pe noi propaganda Dreptei? Oare democrații americani sunt iresponsabili, lansând un asemenea program de protejare a locurilor de muncă? Sau poate acesta este răspunsul CORECT pe timp de criză?”, a comentat Ciolacu, pe rețeaua socială.

”Sunt sigur că premierul Cîțu, școlit în Statele Unite, va ieși azi și va da de pământ cu #socialiștii lui Biden care îndrăznesc să nege filozofia austerității!”, mai spune acesta.

Comisiile parlamentare de buget-finanţe continuă vineri dezbaterile asupra proiectului legii bugetului de stat pe 2021, fiind programate discuții privind bugetele mai multor ministere, printre care Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Ministerul Agriculturii, Ministerul Educaţiei, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Justiţiei.

Toate bugetele ordonatorilor principali de credite au primit joi avize favorabile în comisiile de specialitate. La proiectul legii bugetului de stat au fost depuse 3.169 de amendamente.

Conform calendarului stabilit de Birourile permanente reunite, până sâmbătă, la ora 14.00, sunt prevăzute dezbateri în cadrul Comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci cu ordonatorii principali de credite şi elaborarea rapoartelor asupra proiectelor legii bugetului de stat şi legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021.

Şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pe tema bugetului este programată să înceapă luni la ora 16.00, urmând ca marţi să fie dat votul final la proiectele legii bugetului de stat şi legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021.