Iohannis a promulgat legea care îi lasă pe parlamentari fără pensii speciale

Guvernul ia în calcul „un statut special” pentru restaurante: Dacă își vor vaccina tot personalul să nu mai fie legați de rata de incidență
Din primăvară până-n toamnă, pandemia a dus la creșterea de 4 ori a românilor descurajați în a-și găsi un job
Trei scenarii pe termen scurt ale mediului de afaceri. De ce nu vor scădea prețurile la imobiliare și la cât ar putea ajunge euro
VIDEO Criza din Coaliție, săptămâna a doua. Prima ședință a Coaliției după demiterea lui Voiculescu, fără o nominalizare pentru Ministerul Sănătății. Kelemen, întrebat dacă e necesară intervenția președintelui: Nu e nevoie
Cercetătorii au descoperit cele mai precise informații de până acum privind emisiile radio rapide
INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România
Nu e încălcat principiul contributivitatii ce sta la baza legii pensiilor sau egalitatea promovata de constitutie?
Altfel stă treaba în cazul altor categorii profesionale, cum ar fi magistrații spre exemplu, care au și pensie bazată pe contributivitate și pensie specială. Rămân la părerea că și în cazurile respective pensiile speciale ar trebui să dispară. Pentru muna de magistrați, încasează o leafă mai mult decât consistentă, lucru normal. Implicit pensia clasică este superioară. De ce a considerat legiuitorul că este nevoie și de o pensie specială? Nu înțeleg motivația.
Cand o lege e buna si poate avea efecte pozitive in societate, nu conteaza ca a elaborat-o PSD sau PNL, USR sau AUR, trebuie votata si aplicata.
Nici un partid (in Romania sau oriunde) nu are vreun monopol asupra adevarului.
Toate partidele au ca membri unii mai destepti si altii mai prosti, unii mai cinstiti si altii corupti, unii competenti si altii niste impostori, etc.
Amendamente sau initiative legislative nu trebuie niciodata respinse pavlovian doar pentru vin de la Guvern sau de la Opozitie.
Suntem o tara prea mica sa ne permitem sa risipim sau sa ne batem joc de o idee buna pe care ar avea-o un "adversar" politic.
Aici suntem romani, suntem cetateni ai Romaniei membra UE si NATO, toti vrem o societate mai prospera si mai sigura.
Nu exista printre noi "dusmani", cei pe care ii consideram "adversari" politici sunt tot romani care insa au alte opinii, alte idei despre cum trebuie gestionata Romania.
Sa fim respectuosi unii cu ceilalti, e o minima educatie si politete sa dezbatem civilizat, pe strada sau in Parlament.
Fiecare are dreptul natural de a gandi autonom, de a se exprima liber, e normal sa fie ascultat si sa-i fie evaluate ideile, nu respins "a priori".
Exista multe state democratice, occidentale, care permit "pensii" si retributii speciale pentru cei care au avut mandate de alesi ai natiunilor respective.
Poate ca Romania nu e inca la acel nivel de prosperitate economica si financiara.
Noi deocamdata trebuie sa "crestem" si sa punem bazele unor sisteme de securitate sociala echitabila, pe principiul contributivitatii (fara a elimina complet solidaritatea cu cei foarte saraci).
Felicitari Parlamentului ca a votat unanim aceasta lege, sper sa vad asa ceva si pentru alte legi importante !
(Scz, nu citesc ce scrii de aia imi permit sa intreb).
Deci hotia legiferata de psd a fost inlaturata.
Doar ca noi ceilalti, aia anti-PSD, nu putem fi prostiti chiar asha pe fatsa de circul asta de prost gust.
acum sincer cred ca au facut`o pentru un plus de imagine.. ca la viitoarele alegeri sa zica ca `iaca EI au eliminat pensiile speciale` ...cand de fapt ei sunt cei care au dat legea initiala...
Si cine a inventat pensiile speciale? Pai PSD, maestrii furtului din bani publici.
Deci PSD a inventat pensiile speciale ale parlamentarilor si primarilor, tot PSD a blocat in parlament toate intiativele de anulare ale lor cat timp a avut majoritate, iar acum cand stiau ca oricum se anuleaza, s-au bagat ei repede in fatsa cu initiativa de anulare, votata de toate partidele, evident. Si la urma si-au platiti si slugile sa postaceasca pe net cum ca mor dusmarnii de ciuda ca au ramas fara pensii speciale.
Ce sa zic, tipic PSD. De aia i se si spune ciuma rosie.
La fiecare postare va plangeti doar de slugi, dar stie toata lumea de dictatura comunista din partidul ala si ca cine nu e cu voi e impotriva voastra si trebuie linsat.
Intreb si eu daca voi aveti vreo urma de principii democratice, ca se pare ca sunteti certati pe veci cu democratia si cu libertatea de exprimare.
Daca va deranjeaza atat de mult libertatea de exprimare, asta inseamna ca sunteti cei mai aproape de PCR si in cazul asta ideile voastre dictatorial comuniste cu exprimarea opiniilor doar pe baza de lista intocmita de la centru sunt foarte justificate.
PS. Ce pensii "nespeciale" vor incasa de acum incolo fostii parlamentari pensionati sau pensionabili ?
PPS. Toata lumea se vaita ca "ticalosii" de useristi au bagat niste soparle "neconstitutionale" in lege pt a o face astfel mai usor de desfintat de catre CCR-ul "imbujorat" !! De fapt din noua lege lipsesc niste dispozitii care fac astfel legea neconstitutionala !
daca era retroactiva parlamentarii trebuiau sa returneze ce au incasat in trecut
Remarcam ca pana acum doar PSD a facut o propunere cu cap (nebezmetica) care va trece de CSM.
Ati dat legea pe vremea lui dragnia, poporul v-a dat suturi in dinti pentru pensiile speciale ale primarilor si parlamentarilor si acuma v-ati trezit fara pensii speciale?
Ciolace, o sa te juganeasca coledzii si chiar si postacii naimiti de #ciumarosie.
Jo napot, psd!
Pai care e logica??
Adica PeeeeeSeeeeeDeeeeee fura dupa care se preda si vi se pare ca e ceva de laudat?
Asta e malpraxis legislativ, sifonare de bani publici sub aparenta legalista in forma continuata.
Pangolinul rusesc e la udat fikusu, nu-i asa jo napot?
Lega asta o poate face pana si Turcan si va trece de CSM
- se aplică retroactiv?
Mai intai da statul in judecata si apoi chiar de la primul termen de judecata poate invoca neconstitutionalitatea legii ! Cererea lui va duce la suspendarea cauzei si va fi trimisa la CCR care se va pronunta asupra ei !
Adica, pe veci n-ai ce face cui indemnizatiile alea care numai pensii nu sunt?
Borfasii se pricep la asa ceva.
Acum, PSD a votat pt desfiintarea pensiilor speciale ale parlamentarlor (din simplu calcul populist), dar maine, peste o luna sau peste 2 ani tot ei o vor ataca la CCR , iar Dorneanu va gasi o virgula sau o expresie din lege care o va face "obligatoriu" neconstitutionala.
Si circul va reincepe ca de fiecare data in preajma alegerilor.
Nu se aplica reroactiv, in sensul ca pensiile deja platite nu trebuie returnate, dar dupa ce legea va intra in vigoare, niciun parlamentar pensionar nu va mai primi pensie speciala. Nici cei deja pensionati si nici cei care se vor pensiona in viitor.
Ramane de vazut daca legea va rezista in fata lacomiei borfasilor politicieni.
Multumim ca faceti ce ati promis si ne aduceti pe culmi, sa refacem Romania care era in perioada interbelica, sa straluceasca si sa fim mandri de ea!
Speciali prin Primarii, Prefecturi, CJ, Ministere si Agentii.
- suspendarea indeniizatiei de consiluer local pentru ca e criza si 45000 de oameni pot face un mandat benevol pentru popor.
- suspendarea pensiilor speciale primari si fosti primari.
Ei sunt vinovatii pentru SUBDEZVOLTAREA ROMANIEI!
Astept stiri!
CCR va putea gasi oricand motive constitutionale pt pastrarea pensiilor speciale pt diferite categorii, dar i-ar fi mult mai greu (daca nu chiar iimposibil) sa ia decizii legate de valorile concrete ale acestor pensii.
Parlamentul poate decide ca pensia speciala sa fie pastrata, dar redusa de 10x fata de suma actuala, fara ca pensia in sine sa fie desfiintata si fara ca CCR sa poata decide asupra cuantumului.
Ar fi o rezolvare de compromis, de preferat unor legi care pot fi trantite oricand de CCR.
Le acorzi celor in cauza, in continuare, o pensie speciala, dar va fi vorba de maximum 2-3 sute de euro, nicidecum de cateva mii.
Conf. DEX : PÉNSIE, pensii, s. f. Sumă de bani plătită periodic pe baza unor norme legale (în cadrul asigurărilor sociale) foștilor angajați după depășirea unei anumie limite de vârstă ori în caz de boală sau invaliditate, precum și urmașilor angajaților sau pensionarilor decedați.
Anularea tuturor pensiilor speciale o asteptam, altfel e praf in ochi.
Si acum, pe un ton serios:continuati sa asanati finantele tarii, prea multi, prea multe lipitori si trandavi!Ca prima urgenta-minunatii nostri primari si consilieri care se sacrifica pentru localitatile lor!Keep going!