Nivelul sporurilor este de 85% din venituri în sănătate și justiție, susține Raluca Turcan
”Per total cheltuieli salariale, în momentul de față nivelul sporurilor e de 13%, din analizele noastre, ceea ce nu ar fi neapărat foarte mult. Însă sunt categorii ocupaționale pentru care nivelul sporurilor reprezintă 85%, ceea ce este foarte mult. Atunci, rolul nostru e să ne uităm la ce raportare se fac salariile în plată. Aceste sporuri există în primul rând în sistemul de sănătate și în sistemul de justiție. Acolo sunt regulă aceste sporuri de 85%. De aceea, nu putem să le tratăm cu ușurință, pentru că vorbim de sporuri care completează veniturile celor din sistemul de sănătate, care acum au fost în prima linie a combaterii pandemiei”, a spus Turcan la Antena 3, potrivit Mediafax.
Ministrul Muncii mai spune că în domeniul sporurilor este nevoie de „foarte multă precauție și înțelepciune”. Raluca Turcan a dat și exemple de sporuri care ar trebui reevaluate, printre care sporul de calculator, o subcategorie care „nu-și are rostul”, sporul de condiții periculoase, sporul de confidențialitate, precum sporul de risc la suprasolicitare neuropsihică, pe care îl încasează, de exemplu, magistrații.
Parlamentul nu poate revizui actele normative de rang secundar, iar reforma în domeniul sporurilor bugetarilor trebuie făcută la propunerea Ministerului Muncii, a susținut, marți, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Ultimul gunoi de medic primar, și majoritatea trecuți de 40 ani sunt primari, are peste 2000 Euro în mana plus sporurile. Este bătaie de joc.
90% din doctori sunt figuranți, incompetenți care nu au ajutat niciodată vreun pacient cu nimic.
Orice lege care se pretinde a salarizării unitare este total arbitrara stabilind din start, fără respectarea principiului cererii și ofertei, cine câți bani sa ia. Primești salariu mare dacă într-adevăr faci ceva deosebit dar nu doar pentru ca ai absolvit medicina, indiferent cât de slab pregătit ai fi, gata ți se face cadou un venit net cu care iți poți cumpăra un apartament în București la fiecare 3 ani.
cei din privat au salarii MAI MICI decat cei de la stat iar acum ca la stat se dau si sporuri care dubleaza sau tripleaza salariile va dati seama cum se simt cei din privat