Mara Mareș, președinta organizației de tineret a PNL, a fost numită în funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului. Mareș a candidat pentru un nou mandat de deputat la București, dupa ce activase in Parlament în legislatura 2016-2020, dar nu a fost aleasă.

Mara MaresFoto: Facebook - TNL Valcea

Ion Alin Dan Ignat a fost numit în funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului.

Alin Ignat, vicepreședintele PNL Alba Iulia și prim-vicepreședintele Tineretului Național Liberal, a mai fost anterior numit secretar de stat la Ministerul Muncii în Guvernul Orban, numirea sa ridicând atunci numeroase semne de întrebare.

”A venit secretar de stat la ministerul Muncii direct din studiourile Vocea României, cu vasta experiență a unui patron de bar. Astăzi a fost prins de poliție la volanul unei mașini cu numere de înmatriculare expirate și s-a ales cu dosar penal. Traseul secretarului de stat Alin Ignat, adus de ministrul Violeta Alexandru pe post de locotenentul al său, este o controversă în sine. Oare ce ar mai putea face tânărul din Alba Iulia pentru a-i face de râs pe liberali și a demonstra lumii că locul sau nu este acolo?!”, scria presa la numirea sa ca secretar de stat.

Gabriel Păun, președintele „Agent Green”, a fost numit în funcția de consilier onorific.

„Iubesc deopotrivă pădurea şi animalele. La muncă lupt să le protejez. În timpul liber le admir, fie de la fereastra căsuţei din pădure unde locuiesc, fie în expediţiile din parcurile naţionale ale lumii. Ele sunt ultimele oaze de natură autentică care ne-au mai rămas. Este o onoare să lupt pentru ele şi o fericire absolută să le vizitez”, spune Gabriel Păun, cunoscut ca „Agentul Verde”.

De asemenea, s-a luat decizie privind exercitarea, cu caracter temporar, de către Corneliu Stanca a funcției publice vacante din categoria înalților funcționari publici de secretar general adjunct al Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării

Ionel Oprea a fost eliberat din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății.

Generalul Ionel Oprea este medic militar. În primăvara anului trecut a fost trimis să coordoneze Spitalul Județean Suceava, după ce s-a luat decizia ca acesta să fie pus sub conducere militară.

Ionel Oprea a coordonat temporar și Direcția de Sănătate Publică București, în vara anului trecut, instituție pusă de asemenea sub conducere militară.

În locul lui a fost numit Levente Vass, medic si fost deputat UDMR.