Liviu Mălureanu, vicepreședinte al USR, a fost numit în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, printr-o decizie de marţi a premierului Florin Cîţu publicată în Monitorul Oficial. Acesta o înlocuieşte pe Violeta Vijulie care a fost eliberată din această poziţie printr-o altă hotărâre a şefului Executivului, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Liviu Mălureanu s-a născut la Focșani, iar în anul 2005 a absolvit Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Econimice Bucureşti. A intrat în politică în anul 2016, când a candidat pe listele Uniunii Salvați Bucureștiul (USB) și a devenit consilier local în Sectorul 3. Înainte de a intra în politică, Mălureanu lucra la World Vision România, la audit intern.

De asemenea Oana Ursache a fost numită în funcţia de secretar de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni în locul lui Ovidiu Burduşa.

Oana Ursache este lector universitar doctor la Universitatea din Alicante, Granada, dar și la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, fiind specialistă în literatură comparată, culturologie, literaturi hispanice, orientale, precolumbiene, arabe, etc.

A coordonat o serie de nouă volume despre corpologia femininăși a publicat numeroase cercetări științifice și este traducătoare de literatura română contemporană.

A organizat în străinătate congrese pe diferite teme, dar și festivaluri, precum: Festivalul Culturii Române și Festivalul Copilăriei România ca teren de joacă, organizat împreună cu Ambasadele României din Spania și din Portugalia și cu sprijinul ICR Madrid. În prezent este membră în cadrul Biroului Național PLUS.

Tot marţi au mai fost publicate în Monitorul Oficial două decizii ale prim-ministrului, una pentru numirea în funcţia de secretar de stat la Ministerul Mediului a lui Raul-Călin Pop şi o altă în care George-Aurelian Căţean este desemnat secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

Raul Pop este consultant, manager și activist de mediu.Este licențiat înștiințe economice și, respectiv, în studii europene, și deține un MBA în Statele Unite în managementul operațiunilor. Este, totodată, bursier în Statele Unite într-un program de dezvoltare a societății civile.

A contribuit la activități și documente elaborate pe teme de sustenabilitate și schimbări climatice în cadrul Coaliției pentru Economie Circulară, Coaliției pentru Dezvoltarea României, Consiliului Investitorilor Străini, AmCham, AHK, CCIFER, Coaliția pentru Mediu din România și Asociația ECOTECA, pe care a și fondat-o.

A fost secretar de stat înMinisterul Mediului în Guvernul condus de Dacian Cioloș.

În prezent este Cordonatorregional Regiunea Sud-Muntenia.

George Aurelian Cățean este membru al Biroului Național Plus cu responsabilitate pentru Rural și conduce o afacere în domeniul agricol și al produselor tradiționale cu cifră de afaceri de peste 2 milioane euro.

A studiat marketing în cadrul Universității Transilvania din Brașov și este activ în câteva organizații nonguvernamentale cu implicare locală și regională.

În 2013 a fost coordonator al proiectului Transhumanța, proiect desfășurat în 5 țări de pe lanțul Carpatic.