Premierul Florin Cîțu a precizat, marți că eventuale schimbări de miniștri în guvern vor fi făcute în vară de către „singurul premier”. Cîțu a subliniat că dacă execuția bugetară este „foarte proastă” atunci „s-ar putea să avem nevoie de un alt expert”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Premierul a spus, la finalul ședinței de Coaliție că în vară va exista o analiză a miniştrilor, dar "asta este altceva".

"În legea bugetului voi încerca să introduc aceşti indicatori sau aceste ţinte intermediare, în vară premierul evaluează, bineînţeles, pentru că avem un singur premier, evaluează performanţa miniştrilor şi execuţia bugetară şi apoi luăm decizii pe baza acestora", a precizat Cîţu.

Întrebat de reporteri de ce a spus că există un singur premier, el a răspuns: „Am spus: premierul, este un singur premier, care face această evaluare. Se pot face evaluări în coaliție, dar deciziile de a vedea evoluția sau execuția bugetară se face de către prim-ministru. Execuția bugetară este simplu de văzut, nu trebuie să fie la coaliție sau... Ar fi frumos să-mi dați voie să răspund la o singură întrebare până la capăt și apoi să-mi puneți o altă întrebare”, a adăugat, iritat, Florin Cîțu.