VIDEO Scandal la moțiunea împotriva ministrului Sănătății. Voiculescu: Autorul dezastrului din Sănătate este PSD și mafia pesedistă / Simonis: Vlăduț are industria farma în spate

de L.P.     HotNews.ro
Luni, 15 februarie 2021, 17:11 Actualitate | Politic


Vlad Voiculescu
Foto: AGERPRES
Camera Deputaţilor a dezbătut, luni, moţiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Înaintea citirii moțiunii, social-democrații au provocat un scandal în plenul Camerei, solicitând europarlamentarilor Dacian Cioloș și Dragoș Pîslaru părăsirea sălii de plen. Agitația a continuat la discursul ministrului Vlad Voiculescu cu huiduieli și fluierături. Dezbaterile au fost pline de acuzații dure și reproșuri între Opoziție și Putere.
UPDATE 19.01 Liderul de grup Alfred Simonis a solicitat să se dea votul pe moțiune la această ședință. Pe fondul absenteismului parlamentarilor Coaliției, social-democratul a încercat să forțeze un vot pe moțiunea simplă.
Președintele ședinței Cristina Prună a închis sedința fără a supune la vot solicitarea liderului de grup al PSD.

UPDATE 18.56 Alfred Simonis (PSD) drept la replică:
 • Aș putea să spun și eu că nu toți de la USR nu sunt nebuni. Dar nu am să spun asta. Niciodată nimeni nu a făcut ce a făcut acest individ. Dincolo de elucubrațiile spuse, nu cred că noi de la PSD coborâm la acest limbaj.
 • În timp ce dumneavoastră vorbiți de știuci, nu spuneți nimic despre tragedia de la Balș, nu spuneți nimic de românul mort în Belgia, nu am văzut nici o grimasă despre suferința familiilor victimelor de la Balș.
 • Nu puteți face nimic, dacă nu aveți empatie. Lăsați minciunile și mizeriile.
UPDATE 18.45 Emanuel Ungureanu (USR PLUS):
 • Domnule Rafila, ați nimerit între tâlhari, nu că ați fi un înger.
 • O doamnă mi-a spus că dl Beuran i-a cerut șpagă, am trimis-o la DNA și continuarea o știți.
 • Din cauza lui Bodog ard spitalele, nenorociților! După Bodog, a venit Pintea care a luat șpagă în spitale.
 • Am fost la spitalul din Târgu Jiu unde curgea la propriu rahatul pe pereți.
 • La Craiova am filmat mizeria de la UPU și managerul numit de PSD a cumpărat apă fiartă.
 • Vlad, pesediștii ți-au lăsat în minister niște bombe. Îți spun patru nume de bombe care au făcut praf bugetele: Bumba, Angheloiu, Bărduț, Șerban. De asta strigă, din cauza imposturii.

UPDATE 18.39 Alfred Simonis (PSD):
 • Mi-a fost dat să aud atâtea prostii. O să încerc să demontez câteva.
 • În ultimul an și jumătate a fost unul Costache, dezertor, și unul Tătaru, aici de față.
 • Dacă implementați măsuri de reformă cum v-ați luat diploma, ne apucă bătrânețea.
 • Ați spus că 12 miniștri ai Sănătății au fost de la PSD. Dar, în total, au fost 30 de miniștri ai Sănătății. Ați spus că ne-am bătut joc de sănătate. Atunci când majorăm salarii înseamnă că ne-am bătut joc?
 • Ați vorbit de 8 manageri la Piatra Neamț. PNL a propus acolo un șef de la pompe funebre.
 • Dl Vlăduț are industria farma în spate, are privații din Sănătate în spate. Nu pe el și grupurile de interese trebuie să le apărați voi.
 • Ați fost protagonistul unui film în care dădeați lecții. Veți face partea a doua despre Balș?
 • Nu ne așteptam ca în 50 de zile să faceți minuni, ne așteptam să faceți ce i-ați cerut lui Tătaru: să verificați instalațiile de oxigen și să evitați tragedia de la Balș.
UPDATE 18.35 Adrian Wiener (USR PLUS):
 • Moțiunea este o mostră de oportunism politic.
 • Situația în care se află sistemul public de sănătate este consecința faptului că ați pus în centru politrucul, nu pacientul.
 • Nu aveți autoritatea morală să vorbiți despre competență în sistemul de sănătate.
UPDATE 18.20 Alexandru Rafila:
 • Vreau să răspund domnului Voiculescu. Vreau să spun că sunt surprins pentru ca moțiunea se referă la ceva iar domnul Voiculescu face referire la altceva.
 • Noi am depus moțiunea cu elemente concrete și cu soluții concrete.
 • Am fost bucuros când domnul Voiculescu a fost nominalizat și am făcut public. Din păcate, am greșit. A făcut studii în străinătate, nu-i așa? Am crezut că va gestiona în mod responsabil pandemia, dar s-a prăbușit.
 • Noi avem teste rapide pentru mai mult de un an, la modul în care se testează acum. Testarea în școli a elevilor și a cadrelor didactice nu se face. Asta va ascunde sub preș evoluția pandemiei. Îl rog să ne spună 10 măsuri concrete pe care le-a luat de când e ministru și să nu ne spună că ministerul evaluează, monitorizează, pentru că nu au niciun impact. Lipsa de asumare ucide!
UPDATE 18.12 George Simion (AUR):
 • Când se urcă scroafa-n pom, cine tace nu e om.
 • Avem 21 de morți și n-am văzut măsurile, dle ministru, pe care le-ați promis. În spitale se plimbă mortul de la unul la altul. Una vorbim și alta fumam. Am văzut că a venit tăticul Cioloș să vă ia apărarea. Din păcate spitalele din România sunt instituții de omorât români.
 • Noi vom vota orice moțiune împotriva acestui ministru care refuză să își asume responsabilitatea politică.
UPDATE 18.02 Cristian Băcanu (PNL):
 • Moțiunea este de un cinism patologic.
 • Ați pus în fruntea Sănătății personaje sulfuroase și toxice: Pintea, trimisă în judecată pentru corupție. Înainte a fost Bodog, de asemenea trimis în judecată de DNA tot pentru corupție. Să nu uităm că i-a fost retrasă diploma de doctorat pentru că a plagiat. Înainte de Bodog a fost ministru Achimaș Cadariu, în prezent deputat PSD. Bine că l-ați reciclat. Cadariu spunea că și spitalele din Anglia și Germania sunt murdare, a încercat să mușamalizeze dosarul Hexi Pharma.
 • Înainte de Cadariu a fost ministru Nicolae Bănicioiu, de asemenea trimis în judecată de DNA. La Colectiv s-a remarcat ca ”ministrul avem de toate”. Spunea că avem condiții în spitale la fel ca în Germania. PSD a blocat atunci în mod criminal transferul victimelor în străinătate pentru a ascunde corupția pe care au stat.
UPDATE 17.50 Sorin Grindeanu (PSD):
 • Azi am aflat că un alt român ars a murit. Avea 51 de ani, a fost internat cu arsuri grave și a fost transferat cu mare întârziere în Belgia. În țară a îndurat un adevărat calvar. După o săptămână de chinuri groaznice a fost transferat în Belgia, dar prea târziu. O ascultam pe soția sa disperată cum întreba de ce trebuie să suporte un asemenea tratament inuman. Ministrului Vlad Voiculescu sunt sigur că nici nu i-a păsat până azi dimineață, când a aflat vestea tragică. Atunci a făcut ce știe mai bine: să fugă de răspundere. Domnule ministru, sunteți principalul vinovat moral de moartea acestui român.
 • Ați găsit la preluarea funcției un mecanism de transfer al marilor arși, trebuia să îl aplicați, dar nu v-a păsat.
UPDATE 17.45 Parlamentarii PSD strigă în plen: "Demisia". Președintele de ședință, Cristina Prună, intervine și îi roagă pe deputații PSD să facă liniște: ”Domnule Simonis, vă rog să vă calmați colegii!”

UPDATE 17.38 Vlad Voiculescu:
 • Mă bucur să fiu astăzi în Parlament, să explic cetățenilor ce am găsit la Ministerul Sănătății și ce facem ca să însănătoșim un sistem cangrenat de sistemul mafiot. Autorul dezastrului din Sănătate este PSD și mafia pesedistă.
 • Domnule profesor Rafila, erați așteptat în comisia științifică pentru COVID, dar ați lipsit. Vă așteptăm data viitoare.
 • Mi se cere să îmi asum răspunderea pentru ce s-a întâmplat într-un spital condus aproape 30 de ani de colegul dvs, dle profesor Streinu Cercel, într-un oraș condus de 12 ani tot de PSD, Oprescu, Firea. Vorbesc de asumare trei foști miniștri ai Sănătății anchetați de DNA. Vorbesc de asumare oameni care au condus ministerul timp de 18 ani, timp în care și-au format rețele mafiote care au ajuns până în Parlament.
 • Am găsit sistemul de sănătate mai rău decât era, v-ați bătut joc de tot ce am început în 2016 și era un început de reformă reală: decuplarea clienților politici de la banii din Sănătate și asta v-a speriat. În cele 7 luni când am fost ministru am introdus lista medicamentelor esențiale și la începutul lui 2017 ați eliminat-o, lăsând oamenii fără medicamente. 16.349 de oameni au notificat ministerul, prin mecanismul de feedback creat de mine,că li s-a cerut șpagă în spitale și le-ați îngropat la MS. V-au cerut să le apărați demnitatea și v-ați bătut joc de ei.
 • V-am lăsat un plan de organizare a spitalelor pentru autorizațiile ISU, iar în 2017 le-ați prelungit din pix. Ați abandonat orice șansă de a face spitale decente și așa ne-a găsit pandemia.
UPDATE 17.22 Alexandru Rafila citește textul moțiunii simple. Deputaţii PSD au afișat în plen pancarte negre pe care scrie „Voiculescu demisia!”.

UPDATE 17.18 Înaintea citirii moțiunii, liderul de grup al deputaților PSD, Alfred Simonis a solicitat ca Dacian Cioloș și Dragoș Pîslaru, prezenți în sala de plen să fie dați afară.

După consultarea liderilor de grup s-a luat decizia ca aceștia să asiste la lucrările Camerei de la balcon.

PSD a depus, miercurea trecută, în plenul Camerei, moţiunea simplă intitulată "Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor", semnată de 109 deputaţi social-democraţi.

În moţiune, deputaţii PSD cer demisia ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, motivând că în timpul care s-a scurs de la învestirea lui au văzut "atât de multă incoerenţă, lipsă de profesionalism şi de asumare cât nu s-a văzut în ultimii 30 de ani".


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


19314 vizualizari

 • +44 (62 voturi)    
  psd o vor pe pintea inapoi (Luni, 15 februarie 2021, 17:15)

  Captain Obvious [utilizator]

  aia da valoare! voiculescu ar trebui acuzat si ca exista wc-uri infundate in spitalul din Calarasi sau geamul spart in spitalul din Bacau.
  • +7 (7 voturi)    
   ... (Marţi, 16 februarie 2021, 1:16)

   g01an [utilizator] i-a raspuns lui Captain Obvious

   este si un test de maturitate politica pentru electorat.

   cei care au amanat punerea in aplicare a planului de remediere a problemelor constate de ISU il acuza pe cel care a intocmit planul ca nu a facut nimic.

   daca electoratul se lasa prostit asa usor, ne meritam soarta.

   altfel, trebuia sa ne asteptam ca asta vor face astia cand ajung in opozitie. ma indoiesc ca alte situatii vor fi la fel de clare ca aceasta si exista si un risc ca aceste lupte sa dezbine lumea pe teme false.
  • -1 (5 voturi)    
   Multumim din inima partidului. (Marţi, 16 februarie 2021, 8:01)

   dezamagitul [utilizator] i-a raspuns lui Captain Obvious

   Voiculescu in loc sa i-i multumeasca psd-ului pentru cele cinci spitale noi lasate la cheie si pentru conditiile de lux din spitalele vechi pe care le-au lasat in urma dupa o lunga administrare de succes, nu face decat sa i-i critice. Rusine, dar nu ma pot pronunta pentru cine.
  • 0 (6 voturi)    
   Cu ce vina e Voiculescu daca unii calatoresc? (Marţi, 16 februarie 2021, 9:06)

   Miky60 [utilizator] i-a raspuns lui Captain Obvious

   Cei care calatoresc...neesentiali...sunt principalii vinovati ca acum inca mai avem pandemia...pentru ca ei nu pot rezista un an...12 luni...fara calatorii neesentiale...de parca au intrat zilele in sac...si nu mai pot calatorii...ei...sunt vinovati ca inca mai avem pandemie...ca ei nu stau in carantina la intoarcere si imprastie virusul! Sau poate toti cei care calatoresc...sunt rusi...sunt agenti ai rusiei...pusi sa ne distruga...sa fie criminali!
   • -4 (4 voturi)    
    Sunt agenti platiti ai Rusiei. (Marţi, 16 februarie 2021, 9:58)

    George1000 [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

    Sunt agenti platiti ai Rusiei. Platiti cu 1 kg de faina si 1 litru de ulei o data la 4 ani =))
 • +38 (54 voturi)    
  Asta e tactica PSD (Luni, 15 februarie 2021, 17:18)

  Captain Obvious [utilizator]

  imprumutata de la rusi. dezbina si cucereste. E prima motiune simpla dintr-o serie numeroasa.
 • +21 (39 voturi)    
  huh (Luni, 15 februarie 2021, 17:20)

  transpenibilus [utilizator]

  PeeeeeSeeeeDeeeeeee #ucide!
  Jo napot, #ciumarosie!!!!!!!!
 • -41 (61 voturi)    
  Voiculescu, Nasui din familii de securisti/comiter (Luni, 15 februarie 2021, 17:24)

  hopsinoi [utilizator]

  niti nu o sa lase ciolanul, au misiune sa-si aduca prietenii de de familie/agentura.

  Apoi in parlament Voiculescu are sustinatori din mai multe partide. Ce conteaza ca sanatatea e lipsa pentru romanii de rand.
  • +8 (18 voturi)    
   Si Rafila pai ce el nu e cu traditie de tortionari (Luni, 15 februarie 2021, 17:58)

   hopsinoi [utilizator] i-a raspuns lui hopsinoi

   .
 • +38 (52 voturi)    
  Huooo (Luni, 15 februarie 2021, 17:27)

  Costi888 [utilizator]

  Analfabetii l au pus pe Rafila sa citeasca textul motiunii. Buuun.
 • +34 (50 voturi)    
  Marlanii pesediste ! (Luni, 15 februarie 2021, 17:35)

  Susufler0 [utilizator]

  Asta stiu pesedacii, asta fac ! :((
 • +39 (59 voturi)    
  Ce ipocriti ceausisti pesedistii! (Luni, 15 februarie 2021, 17:39)

  Impotriva prostiei din tara [utilizator]

  Au facut praf sistemul de sanatate timp de 31 de ani, l-au mafionalizat, toti doctorii sunt niste nababi spagari, iar ei cer sa faca cele 8 spitale regionale, sa taie furtul in tot sistemul in 50 de zile de la numire. Poate ne spune PSD cine este vinovatul de fapt si de drept de la Colectiv, Bals si Piatra-Neamt!
  Ultimii 3 ministrii ai sanatatii din partea PSD sunt cercetati penali ca au furat ca in codru.
  Cand PSD nu va mai guverna din nou Romania, va fi bine!
 • +28 (46 voturi)    
  Iarasi.... (Luni, 15 februarie 2021, 17:52)

  Akylas [utilizator]

  Din nou, hotul striga "hotii".... Asta este specialitatea ciumei rosii, cancerul Romaniei cu metastaze. Doar de circ si de furat sunt buni, in rest, analfabetism si incompetenta pe linie. HUOOOOO CIUMA ROSIE
 • -23 (35 voturi)    
  Hotul, adica Voiculesc, striga hotii (Luni, 15 februarie 2021, 18:03)

  LucS_M [utilizator]

  Sa vii in calitate de impostor, fara nici o legatura cu sistemul medical, cu adeverinta in loc de diploma, ca sa spui ca vei renova sistemul si vei face mari bravuri, iar apoi sa dai vina pe pesede, este cel putin lipsa de rusine. Demisia trebuie data urgent, daca a doua zi dupa tragedia de la Matei Bals nu ai fost in stare sa ti-o dai dl. ministru Voiculescu.
  Rusine si demisa urgent, impostorule!
 • -20 (30 voturi)    
  Sper ca voi nu cenzurati aici pe hotnews (Luni, 15 februarie 2021, 18:08)

  LucS_M [utilizator]

  Voi lasati doar comentariile favorabile USR?
 • -7 (17 voturi)    
  Bravo (Luni, 15 februarie 2021, 18:09)

  Akylas [utilizator]

  Jos palaria pentru domnul deputat Bacanu ! Foarte buna prezentarea.
 • -20 (30 voturi)    
  PNL-USR taie bugetul Sanatatii in Pandemie (Luni, 15 februarie 2021, 18:12)

  mike123 [utilizator]

  ....si vinovatul este PSD? Sinteti dusi cu capul!
  Avocatul Poporului trebuie sa se auto-sesizeze si sa-i bage la puscarie pe nemernicii din guvern, pt subminarea intereselor poporului!
 • -16 (26 voturi)    
  sa fim seriosi, (Luni, 15 februarie 2021, 18:21)

  nick1587873340950 [utilizator]

  "VINA E A LUI PSD", dar se uita ca de 1 an si ceva guvernul e codus de PNL. Intr-un cuvint, NU POAT RECUNOASTE CA SINT DEPASITI DE CONJUNCTURA, si au oameni incompetenti in conducere.
 • +11 (19 voturi)    
  Minciunica (Luni, 15 februarie 2021, 18:21)

  Akylas [utilizator]

  Au i ceput povestile si basmele marca A. Rafila..... Alte minciuni fara acoperire. Vorbe inutile, fara cuprins.
 • +17 (31 voturi)    
  PSD a distrus tara si acum face circ (Luni, 15 februarie 2021, 18:34)

  florinos [utilizator]

  cine a promis Spitale regionale in campanie dar cand a ajuns la putere a Schimbat rapid Legile Justitiei, a eliberat violatori, pedofili si criminali pentru a acoperi pe Dragnea si alti infractori din PSD si PNL?
 • -9 (15 voturi)    
  Din pacate pentru romani (Luni, 15 februarie 2021, 19:14)

  VOX. [utilizator]

  Si unii si ceilalti au dreptate in ce spun.
 • +12 (22 voturi)    
  Pentru cine s-ar mai gandi sa voteze PSD (Luni, 15 februarie 2021, 20:17)

  Harald2 [utilizator]

  oricat de ingrozitoare ar fi celelalte partide, recomand audierea domnului Simonis: atat continutul discursului cat si stilul sau ar dezamagi orice om cu capul pe umeri. Ba unii oameni mai in varsta si-ar aminti de stilul Secretarului General al PCR.

  Daca domnul Simonis a fost desemnat lider de grup, ce sa mai spunem despre valoarea partidului?
  • 0 (4 voturi)    
   dA (Marţi, 16 februarie 2021, 3:10)

   Babilou [utilizator] i-a raspuns lui Harald2

   Eeeeee, dl. Simonis vine pe linia traditionalista....de la Pauker, trecand prin Brucan si pana la Teodorovici,,,, revolutionari unul si unul...cu spirit "combativ tovarasi"...
 • +8 (18 voturi)    
  hehe (Luni, 15 februarie 2021, 20:34)

  transpenibilus [utilizator]

  Fredi Simi are GIO PSD in spate. Si #ciumarosie in fata.
  Alfy Simi are FSN la stanga si PCR in dreapta.
  Decat atat, PeeeeeeSeeeeeeDeeeeeeee #ucide!
 • +11 (19 voturi)    
  Cinism la maxim (Luni, 15 februarie 2021, 20:57)

  benicio [utilizator]

  Cat de mari sunt interesele sa nu se faca curatenie in sanatate. Bugetul CNAS a fost o vaca de muls in toti astia 31 de ani de la revolutie, sunt interese uriase ca Voiculescu sa nu faca deratizare aici. Tocmai pentru ca sobolanii sunt multi, sunt grasi si sunt in continuare extrem de lacomi. Cat cinism sa te folosesti de nenorocirile din spitale ca sa-l dai jos pe omul care tocmai asta vrea sa faca: curatenie. Si sa te folosesti de nenorocirile care au drept cauza directa si exclusiva tocmai furtisagurile pe care tu, PSD (dar sa nu uitam nici de PDL) le-ai favorizat. Cat despre AUR, nici nu ma asteptam de la ei la altceva decat un circ ieftin.
 • +5 (13 voturi)    
  Cinism la maxim (Luni, 15 februarie 2021, 20:57)

  benicio [utilizator]

  Cat de mari sunt interesele sa nu se faca curatenie in sanatate. Bugetul CNAS a fost o vaca de muls in toti astia 31 de ani de la revolutie, sunt interese uriase ca Voiculescu sa nu faca deratizare aici. Tocmai pentru ca sobolanii sunt multi, sunt grasi si sunt in continuare extrem de lacomi. Cat cinism sa te folosesti de nenorocirile din spitale ca sa-l dai jos pe omul care tocmai asta vrea sa faca: curatenie. Si sa te folosesti de nenorocirile care au drept cauza directa si exclusiva tocmai furtisagurile pe care tu, PSD (dar sa nu uitam nici de PDL) le-ai favorizat. Cat despre AUR, nici nu ma asteptam de la ei la altceva decat un circ ieftin.
 • +3 (9 voturi)    
  se uita ca (Marţi, 16 februarie 2021, 4:51)

  nick1587873340950 [utilizator]

  PNL e la guvernare de 1.5 ani, dar vina e a PSD-ului ?
  • +2 (6 voturi)    
   hehe (Marţi, 16 februarie 2021, 8:37)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui nick1587873340950

   PSD fura de 31 de ani, inclusiv din spitale si Sanatate. Dar e vina altcuiva, nicidecum a hotilor #ciumarosie?
 • 0 (8 voturi)    
  problema e de jos in sus (Marţi, 16 februarie 2021, 8:48)

  albastrele [utilizator]

  Terminati odata cu PSDisti, PNListi. Noi distrugem tot, fiecare dintre noi, fiecare omulet din ministere, agentii.
  Am vrea o tara ca afara, sa fie schimbari, dar sa nu ni se ia sporurile nemeritate, sa nu dispara spaga, parandaratul, sa putem fura de la locul de munca una alta.
  MAI, Finantele, Justitia si restul au devenit fiecare o casta (putreda). Suntem intr-un blocaj total, nu se poate face nicio reforma. 80% au beneficii nemeritate intr-o forma sau alta, fara a fi constienti ca fiecare leu deturnat inseamna un om mort in spital, un om mort pe vreun drum judetean.
  Nu e vorba de culoarea politica.
  Pana cand nu va exista un moment zero, cu digitalizare, taieri de sporuri/pensii speciale de sus pana jos, cu dat afara incompetentii cu cumul de functii, cu reconversie profesionala nu vom face nimic.
  "Sunt oameni f buni in ministere" ni se tot spune, care-s aia?? de 30 de ani avem numai dezastre, nerealizari.
 • +1 (5 voturi)    
  Comportare de stadion (Marţi, 16 februarie 2021, 9:40)

  mihai53 [utilizator]

  Parlamentarilor PSD , chiar nu va este rusine sa va comportati in halul acesta ? Totusi sunteti in Parlamentul Romaniei , nu pe maidan , actionand in stil de gasca .


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by