Societatea ProInvest, afacerea de familie a lui Marian Fișcuci, prietenul din copilărie al lui Liviu Dragnea și fost director al TelDrum, a fost amendată cu 2.667.877,03 lei pentru încălcarea regulilor concurenței, scrie Investigatoria.ro. Consiliul Concurenței a sancționat nouă companii active pe piața comercializării de mașini, utilaje și echipamente specializate agricole din România cu amenzi în valoare totală de 126.981.967 lei. Familia Fișcuci, care a plecat de foarte jos, a ajuns în vârful piramidei, numai pentru că Marian Fișcuci a avut norocul să fie coleg de liceu cu Liviu Dragnea. Din acest punct, totul s-a legat strâns, dând naștere unor afaceri care au monopolizat atât județul Teleorman, cât și județe din apropierea lui.

Marian Fiscuci fugind de jurnalistiFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Cei care și-l amintesc de dinainte de a deveni director Tel Drum ne spun că Marian Fișcuci era prost îmbrăcat, conducând o Dacia Papuc, speriat de tot ce mișcă, timid și dominat total de prezența fostului coleg de liceu. Înainte de TelDrum, Marian Fișcuci deținea, împreună cu socrul lui, un depozit de piese, uleiuri și accesorii auto.

Firma, denumită foarte “inspirat” Fișcuci M, se înființase în anul 1991 și avea sediul în Alexandria. Asociatul său, care îi era și socru, Anton Tănase a decedat pe 31 august 2000, lăsând ca moștenitori pe soția acestuia și pe fiica lui, Neli Fișcuci. Moștenirea se ridica la valoarea de 55.000 lei, transformați în aport de capital la firma în cauză, fapt ce a dus la atragerea soției Neli Fișcuci în societate. Cu prilejul acela s-au înființat două puncte de desfacere: un deposit en-gros și un magazin de mărfuri alimentare. Apoi, Dragnea i-a dat Teldrum în grijă.

Citește tot articolul pe Investigatoria.ro.