Liberalii validează în week-end lista secretarilor de stat, au declarat surse din partid pentru HotNews.ro. Liderii PNL se reunesc, sâmbătă în ședința Biroului Permanent pentru a aproba nominalizarea a 42 de secretari de stat și 23 de prefecți. PNL, USR PLUS și UDMR și-au împărțit la sfârșitul anului trecut funcțiile în Guvern, și în urma negocierilor, liberalii au obținut 42 de posturi de secretar de stat din 80 câte sunt în Guvern și 23 prefecți.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fiecare organizație PNL a făcut propuneri pentru posturile de secretari de stat și prefecți iar o comisie internă a partidului alcătuită din lideri ca Ludovic Orban, Florin Cîți, Dan Motreanu, Violeta Alexandru și Virgil Popescu au analizat candidaturile. Lista finală urmează să fie discutată și validată în ședința Biroului Permanent al PNL, programată sâmbătă la ora 11.00.

Tot în ședința BP, liberalii ar putea aproba și lista prefecților care urmează să fie puși în funcții în următoarea perioadă.

Secretarii de stat sunt numiți prin decizia prim-ministrului și desfășoară activități stabilite prin ordin sau instrucțiuni de către ministrul în subordinea căruia se află.

Remintim că din cei 80 de secretari de stat pe care îi va avea Guvernul Cîțu, PNL va numi 42, USR- PLUS – 26 și UDMR – 12. De asemenea, la capitolul prefecți PNL va propune -23, USR - PLUS– 14, iar UDMR – 5.