Fosta senatoare USR Florina Presadă acuză numirile politice făcute de partid și ipocrizia liderilor, afirmând că acestea nu țin cont de criteriul competenței. Ea anunță că demisionează din formațiunea politică și mai spune că despărțirea de USR nu înseamnă că își dorește să iasă din politică, adăugând că încă este nevoie de noi formațiuni politice.

Florina PresadaFoto: Agerpres

Presadă a făcut trimitere la propunerea lui Călin Bădoiu pentru postul de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării.

”Azi mi-am înaintat demisia din USR biroului filialei USR Sector 3. A fost o decizie pe care am luat-o cu inima grea dar privind spre viitor. Adevărul este că nu mă mai regăsesc în această construcție politică de ceva vreme iar după decizia BN USR de aseară de a-l propune pe Călin Badiu ca secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, mi-a fost clar că expertiza mea nu mai este de folos în această organizație”, a scris Presadă, pe Facebook.

Florina Presadă spune că USR este dominat acum de ”politica de gașcă”.

”Dubla măsură, ipocrizia, lipsa de transparență și politica de gașcă au devenit emblematice pentru noul USR. Numirile politice pentru anumite poziții sunt firești și pot accepta că cei ajunși la putere îi vor prefera pe unii în detrimentul altora, dacă au de ales între oameni cu competențe similare. Dar ce nu pot accepta este ca în urma acestor numiri să aibă de suferit serviciul public sau ca aceste numiri să nu țină cont deloc de competențe”, mai spune fostul parlamentar.

”Nu e timpul pierdut pentru apariția altor noi formațiuni politice în care să se regăsească oameni ca mine și ca voi și care să fie mereu și mereu factorul de progres în societate și în politică. România are nevoie de noi. Despărțirea mea de USR nu înseamnă și dorința de a mă despărți de politică”, conchide Florina Presadă.