​​Discuții tensionate la Guvern pe buget, după ce în proiectul care a fost pus pe masa de la Palatul Victoria au apărut tăieri la ministerele Sănătății, Transporturilor, Economiei și Fondurilor Europene, toate conduse de USR-PLUS, au declarat surse din Coaliție pentru HotNews.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

În aceste condiții, proiectul a cărui punere în dezbatere publică era prevăzută pentru miercuri, ar putea întârzia.

Potrivit surselor citate, modificările au apărut în ultimul moment. „Aseară nu erau”, au precizat aceleași surse.

De altfel, în cursul dimineții, cu câteva ore înaintea ședinței de Guvern, vicepremierul Dan Barna lăsa de înțeles că lucrurile sunt deja stabilite și bugetul poate primi undă verde. "Este un buget de care nimeni nu este mulţumit, dar este un buget de responsabilitate, este un buget prin care România trebuie să se reaşeze pe direcţia de repornire economică şi de redresare din criză", declara el.

Același ton avea și Kelemen Hunor.

„Ţinta noastră este să avem un deficit de 7% - 7,1%. Este o ţintă ambiţioasă, curajoasă şi în acest moment putem să ne încadrăm în această ţintă. Sigur, acest lucru înseamnă că vor fi mai puţine cheltuieli decât anul trecut. În ceea ce priveşte investiţiile, investiţiile mari, în domeniile esenţiale - infrastructură, economie, atragerea investitorilor -, sunt asigurate în 2021 şi din PNRR sunt convins că multe domenii vor avea finanţarea necesară, fiindcă este nevoie de o creştere economică”, declara vicepremierul din partea UDMR.

Și liderul PNL, Ludovic Orban, declara înaintea ședinței de Guvern că nu ştie de existenţa unor nemulţumiri.

Nu ştiu de existenţa unor nemulţumiri, pe mine nu m-a sunat niciun ministru", a afirmat miercuri Orban. El a adăugat că, în general, au fost "decizii grele" legate de buget.

„Orice ministru trebuie să înţeleagă că suntem în situaţia în care suntem, că trebuie să facă reforme, să restrângă cheltuielile necesare şi să utilizeze în mod eficient resursele pe care le au la dispoziţie şi, de asemenea, să maximizeze capacitatea de utilizare a fondurilor europene pentru atingerea obiectivelor din programul de guvernare", a adăugat Orban.