Criza sanitară ne-a arătat că o parte dintre instituții sunt la pământ și nu din cauza lui Vlad Voiculescu sau a lui Nelu Tătaru, a declarat la RFI senatorul PNL Daniel Fenechiu. El crede că dacă ministrul Sănătății nu va veni cu măsuri coerente pentru îmbunătățirea actului medical, "va avea o mare problemă" în coaliție, în partidul său și ”în zona de reacție publică”.

Daniel FenechiuFoto: Agerpres

Senatorul PNL afirmă că reformarea sistemului sanitar este o provocare serioasă și că Vlad Voiculescu va avea probleme, dacă nu va lua măsuri coerente.

  • ”Această criză sanitară ne-a arătat faptul că o parte dintre instituțiile noastre sunt la pământ și nu din cauza ministrului Voiculescu sau a ministrului Tătaru, sunt la pământ pentru că timp de 30 de ani, în sistemul sanitar s-au făcut doar cârpeli și improvizații.
  • Fără o reformă serioasă, orice situație gravă de sănătate ne găsește într-o situație în care doar norocul ne ajută ca lucrurile să meargă cum ne dorim. Din punctul ăsta de vedere, este foarte mult de muncit.
  • Ministrul Voiculescu are o provocare serioasă și în raport de maniera cum o rezolvă, va fi evaluată activitatea lui guvernamentală, pentru că în momentul ăsta știe care sunt problemele și trebuie să vină cu acel tip de soluții care să conducă sistemul de sănătate românesc în față.
  • Sunt conștient că nu poate peste noapte să rezolve toate problemele, însă dacă nu va lua măsuri cât se poate de coerente, care să ducă la îmbunătățirea actului medical, la îmbunătățirea organizării în sistem, va avea o mare problemă, atât în coaliție, cât și în propriul lui partid, ca să nu mai vorbesc de ceea ce contează, de zona de reacție publică”, a spus Fenechiu la RFI.