Burduja (PNL) propune ca parlamentarii să fie sancţionaţi cu 10% din indemnizaţia brută pentru absentarea nemotivată
„Prezenţa parlamentarilor la locul de muncă este fundamentală pentru (re)câştigarea încrederii cetăţenilor în cea mai importantă instituţie a democraţiei. Din pacate, in prezent cota de încredere in Parlament este mult prea mică - mai puţin de 1 român din 10 are încredere în Parlament. Proiectul îşi are originile într-o iniţiativă cetăţenească din 2015, pe care am lansat-o împreună cu mai mulţi colegi din Fundaţia CAESAR. In fapt, a fost prima iniţiativa de acest gen pentru consolidarea democraţiei româneşti. Atunci nu am reuşit sa strângem cele 100.000 de semnături. Astăzi, ca membru al Parlamentului României, sunt onorat şi recunoscător să iniţiez această propunere legislativă. Am promis în campanie că voi propune acest lucru şi m-am ţinut de cuvânt”, a declarat Sebastian Burduja, potrivit unui comunicat de presă al PNL.
În expunerea de motive, iniţiatorul legii subliniază că fenomenul absenteismului deputaţilor şi al senatorilor de la locul de muncă reprezintă o problemă pentru forul legislativ al României şi necesită o înăsprire a sancţiunilor pentru a impune o disciplină şi un mod de lucru productiv pentru parlamentarii români.
„Acest fenomen afectează încrederea cetăţenilor în cea mai importantă instituţie a democraţiei, dar poate periclita şi funcţionarea parlamentului, afectând nivelul de responsabilizare al deputaţilor şi senatorilor. Prin prezenta propunere legislativă se are în vedere modificarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, mai precis modificarea procentului reţinut din salariul brut lunar în cazul absentării nemotivate, modificare efectuată la Art. 29, alin. (1). O creştere a penalizării absenţelor nemotivate va responsabiliza parlamentarii şi va reduce acest fenomen”, conform sursei citate.

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
Dădeau împrumuturi in USD dar le înregistrau in lei, returul era in lei. După 3 ani 1M USD devenea 10.000USD din cauza inflației. In 5 ani au spart 3 miliarde de USD, au ars arhiva si tuleo pe Coasta de Azur.
Această tânără speranță a politicii românești primea 100.000USD pe an ca să studieze în SUA Politică Comparată. Surioara lui la fel, pentru altă disciplină formatoare de caractere solide.
Au case de 5 milioane de USD pe Coasta de Azur, 3 milioane USD pe strada Madrid in București și in USA probabil la fel. Conturile bancare sunt secrete.
Dar Dumnezeu nu iartă și a început să-i trimită mesaje clare. Nu pricepe. Politica Comparată, bat-o vina.
Vai de capul nostru.