Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu spune, într-o postare pe Facebook, "că acest Executiv nu va putea convinge Comisia Europeană că este capabil" să atragă cele 30 de miliarde de euro prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). "Banii europeni, atât de necesari României, nu vor fi daţi pe mâna acestor amatori", comentează, social-democratul.

Marcel Ciolacu Foto: Hotnews

"Atunci când măsluiesc fără jenă cele mai simple programe de ajutor pentru IMM-uri, ce pretenţii poţi avea de la acest Guvern că va putea convinge Comisia Europeană că este capabil să atragă cele 30 de miliarde de euro prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă?! Zero credibilitate! Banii europeni, atât de necesari României, nu vor fi daţi pe mâna acestor amatori. Pentru că nu sunt în stare să facă un plan clar şi coerent! Şi pentru că au demonstrat deja că pe orice pun mâna fie distrug, fie fură! În timp ce în interiorul aceluiaşi Guvern, Cîţu de la PNL îi dă în cap lui Năsui de la USR cu bâta Corpului de control, firmele româneşti vor continua să dea faliment pe bandă rulantă. Iar, pe sub masă, prietenii lor îşi vor lua în continuare apartamente pe banii tuturor românilor", a scris Ciolacu, pe Facebook.

Premierul a anunţat, vineri, că a dispus o investigaţie din partea Corpului său de control pe modul de aplicare a Măsurii 3 - granturi de investiţii pentru IMM-uri, subliniind că vrea ca banii să ajungă la firmele care au "cea mai mare nevoie".

Reacția liderului PSD vine după ce premierul Cîţu a anunțat vineri, pe Facebook, că a decis că este "imperios" să se facă o investigaţie de către Corpul de control al prim-ministrului pe modul de aplicare a Măsurii 3 – granturi de investiţii pentru IMM-uri

"Vreau să mă asigur că aceşti bani ajung la firmele care au cea mai mare nevoie, în funcţie de criteriile obiective prestabilite. În mandatul meu, banul public este folosit eficient şi transparent", a scris Cîţu, pe Facebook.

Totodată, ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a semnalat, în aceiași zi că Măsura 3 de ajutor de stat pentru IMM-uri "nu îşi atinge scopul" pentru care a fost creată, în condiţiile în care peste jumătate dintre firme au aplicat pentru achiziţia de imobile, astfel că Guvernul caută soluţii pentru a îndrepta situaţia.