Un bust al primului preşedinte al Partidului Naţional Liberal (PNL), Ion C. Brătianu, care era amplasat în holul Primăriei Botoşani, a fost ridicat și dus într-o magazie, în urma unei decizii a primarului PSD Cosmin Andrei.

Ion C BratianuFoto: Wikipedia

Bustul a fost realizat la solicitarea consilierului local liberal Maricel Maxim şi a fost amplasat la etajul I al sediului Primăriei Botoşani în timpul mandatului primarului liberal Cătălin Flutur.

Actualul primar PSD al Botoşaniului, Cosmin Andrei, susține însă că demersul a fost unul politic, așa că a luat bustul și l-a dus într-o magazie.

  • "Este un demers eminamente politic făcut de domnul Flutur, demonstrat de plăcuţa pe care a pus-o pe acest bust, în care nu face referire la funcţiile administrative pe care le-a avut I.C.Brătianu, ci la poziţia politică pe care a ocupat-o, cea de preşedinte al PNL.
  • Intenţia mea este să îl punem în valoare, să găsim un loc potrivit, poate la sediul partidului sau în alt loc din oraş, nu în faţa biroului primarului, într-o primărie, astfel încât să nu fie apreciat aşa cum şi-a dorit cel care a construit acest bust", a declarat, pentru Agerpres, primarul Cosmin Andrei.

Consilierul Maricel Maxim a spus, pentru Agerpres, că intenţionează să recupereze bustul pentru ca, ulterior, să îi găsească un alt amplasament.

  • "Este cel puţin o lipsă de respect din partea celor care conduc acum Primăria Botoşani, pentru personalităţile României. Altceva nu am să fac decât să îl caut prin magazia aia unde l-au aruncat şi să văd unde găsesc înţelegere să îl pot pune într-un loc public (...)
  • Se pare că l-a deranjat pe domnul primar când îl vedea pe I.C Brătianu, când îl vedea dimineaţa. Dacă ar fi avut un bust al lui Iliescu sau al lui Dragnea, probabil s-ar fi simţit mai bine", a afirmat Maricel Maxim, cel care a suportat, din bugetul propriu, costurile de realizare a bustului.