Zeci de personalități ale societății civile cer Coaliției PNL - USR-PLUS - UDMR să facă „un cordon sanitar” și „să înceteze imediat dialogul cu AUR”

de D.D.     HotNews.ro
Miercuri, 3 februarie 2021, 14:07 Actualitate | Politic


George Simion
Foto: Agerpres
Zeci de personalități ale societății civile au semnat o scrisoare deschisă adresată liderilor Coaliției PNL, USR-PLUS și UDMR, în care le cer acestora să facă un „cordon sanitar” în jurul AUR și să întrerupă orice dialog cu formațiunea. Acesta ar trebui, spun semnatarii, să se rezume la interpelări. De asemenea, semnatarii se declară „îngrijorați cu privire la deschiderea către dialog” arătată în cazul AUR de membri marcanți ai Coaliției. Acestia fac referire la ministrii Educației, Jutiției și Sănătății.

Pe lista semnatarilor scrisorii deschise sunt Cristian Pârvulescu, Andrei Cornea, Smaranda Enache, Andrei Țăranu, Rodica Culcer, Claudiu Crăciun sau Mădălin Hodor.

Mai jos textul integral al scrisorii deschise:

„Noi, semnatarii acestei scrisori, intelectuali publici, militanți pentru drepturile omului, oameni din societatea civilă, apărători ai valorilor euroatlantice, ne exprimăm îngrijorarea cu privire la deschiderea către dialog arătată de membri marcanți ai partidelor din coaliția de guvernare către conducerea unui partid recent intrat în Parlamentul României, AUR.

Partidul AUR este o formațiune politică ce s-a dovedit a fi, în scurta sa existență pe scena publică românească, purtătoarea unui conglomerat ideologic nociv, de factură extremistă. Un partid radical-populist, vehiculând teme fundamentaliste și naționaliste, cu revizitarea teoriilor conspiraționiste, anti-globaliste și anti-individualiste, și cu personaje care răspândesc idei ale extremei drepte (este de notorietate, de exemplu, că persoana propusă de AUR drept candidat la funcția de prim-ministru se proclamă deschis drept un înflăcărat admirator al unor figuri de tristă amintire din trecutul negru al României ori că parlamentari ai aceluiași partid au simpatii pentru legionari sau intelectuali legionari din perioada interbelică), care se exprimă frecvent împotriva societății liberale și a sistemului instituțional de valori al democrației liberale, nu poate fi un partener de dialog într-o democrație.

În ultimele săptămâni, miniștrii Educației, Justiției și Sănătății au discutat nestingheriți cu conducerea AUR. Atitudinea afișată de membri ai Guvernului României care, prin poziționarea lor, respectiv deschiderea către dialogul cu AUR, angajează întreg Executivul, este scandaloasă și inadmisibilă. Mesajul transmis prin astfel de întâlniri protocolare este tocmai validarea ideilor și mijloacelor de acțiune ale partidului AUR, riscând astfel să îi legitimeze și să îi normalizeze proiectul politic.

Nici subiectele abordate (importante și urgente, fără îndoială) și nici respectarea unei cutume politice fundamentale (respectiv dialogul constant cu opoziția) nu pot constitui argumente pentru a justifica o asemenea deschidere către un partid care refuză valorile occidentale. Orice dialog între membrii Guvernului și reprezentanții AUR poate și trebuie să fie purtat doar în cadrele stabilite de Constituție, prin interpelări, însă acestea nu pot fi interpretate nicidecum drept pretexte pentru întâlniri afabile. Păstrând relația cu AUR doar în condițiile stricte stipulate de legea fundamentală, coaliția de guvernare s-ar asigura astfel că menține un ”cordon sanitar” în jurul unei formațiuni periculoase pentru democrația noastră. Suntem convinși că, odată ce ”cordonul sanitar” ar fi spart, va fi aproape imposibil de reconstruit.

În acordul încheiat între partidele care formează actuala coaliție de guvernare, semnatarii menționează că actuala alianță se bazează pe ”responsabilitatea față de destinul României” și că soliditatea acesteia se întemeiază pe ”valorile comune de libertate, respect, integritate, responsabilitate individuală și solidaritate”. În același document programatic, liderii partidelor de guvernare afirmă fără ezitare: ”Suntem hotărâți să apărăm aceste valori atunci când sunt amenințate și să ducem România mai departe pe drumul ei european.” Ori, prin acțiunile și ideile vehiculate, AUR pune în pericol tocmai valorile pe care actuala coaliție și-a propus să le salvgardeze. În mod evident, între principiile asumate și acțiunile unor membri ai Guvernului, prin deschiderea arătată către liderii AUR, există un conflict ireconciliabil.

În multe țări europene, partide extremiste au ajuns, în urma alegerilor, în parlamente. Nu însă în toate aceste state, astfel de partide sunt tratate cu nesperată bunăvoință. Dimpotrivă, în numeroase locuri de pe continentul nostru, ideile vehiculate de astfel de formațiuni politice le transformă automat în actori nefrecventabili, iar boicotarea liderilor acestor formațiuni este o regulă de la care nici un politician onest nu se poate abate.

Știm cu toții foarte bine că adevărata importanță a asumării și respectării valorilor euroatlantice nu se poate sluji prin dialogul constant și nestingherit cu reprezentanți ai unui partid aflat în flagrantă contradicție cu principiile pe care partidele din coaliția de guvernarea clamează că le apără. Înainte de a fi prea târziu, credem că este momentul ca, prin acordul partidelor care formează coaliția de guvernare, dialogul cu AUR să înceteze imediat”.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


16418 vizualizari

 • -10 (58 voturi)    
  Intelighentia progresista Stefan Gheorghiu (Miercuri, 3 februarie 2021, 14:10)

  xolv [utilizator]

  si apelul la democratie. Poate ii declarati inafara legii si puneti Jandarmeria pe ei ca pe timpul lui Carol al II'lea...
 • +7 (37 voturi)    
  Lol (Miercuri, 3 februarie 2021, 14:10)

  mitg [utilizator]

  Dar care e problema?

  Atata timp cat sunt alesi in Parlament, pot fi consultati oricand de guvern, chiar daca sunt niste otevisti cretini. In fond sunt alesi de cetateni romani cu chipul si seama lor.
  • +5 (7 voturi)    
   Si in plus (Miercuri, 3 februarie 2021, 19:28)

   mini_max [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   daca coalitia guvernamentala face acest "cordon sanitar" ce va face PSD-ul cu "atata" AUR in brate? Interesant ca printre semnatarii acestei scrisori sunt cativa scoliti pe la Colegiul National de Aparare, pe la Stefan Gheorghiu, niscaiva profesorasi pe la SNSPA s.a.m.d.! Oare de ce, alde Taranu, Bulai, etc. nu solicita si PSD-ului (de care sunt mult mai apropiati ideologic si spiritual) aceeasi protectie "sanitara"?
   • +1 (1 vot)    
    Cine, "Intelligence" -ul bun? (Sâmbătă, 6 februarie 2021, 9:12)

    atc [utilizator] i-a raspuns lui mini_max

    ...plus ceva dosare la CNSAS.
 • -6 (58 voturi)    
  scrisoarea cere o atitudine EXTREMISTA aberanta (Miercuri, 3 februarie 2021, 14:11)

  Kivek [utilizator]

  mi se pare o atitudine extremista a semnatarilor acestei scrisori sa ceri ca parlamentarii sa nu vorbeasca intre ei cand au nevoie de a trece o lege

  atat timp cat ceea ce discuta, adica legile care trebuie votate sunt in interesul cetatenilor Romaniei atunci nu vad care e problema
  • +6 (16 voturi)    
   Nu au nevoie de AUR ca sa treaca vreo lege (Miercuri, 3 februarie 2021, 14:51)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

   pt ca sunt la putere, nu-i asa, si au majoritate in Parlament !

   PS. Ca doar nu or vrea PNL si USR+ sa treaca o lege impotriva intereselor maghiarimii din Romania ? :))))
   • -5 (11 voturi)    
    Tocmai din cauza UDMR (Miercuri, 3 februarie 2021, 15:53)

    Kivek [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    nu se stie cu aia, par cam PSD-isti
    • +2 (18 voturi)    
     E o nebunie sa se incurce cu coclitii (Miercuri, 3 februarie 2021, 19:31)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

     de la AUR !

     PS. Nu ti se pare ca aurarii sunt cam extremisti ?
     • -2 (14 voturi)    
      mai radeti voi de ei.. (Miercuri, 3 februarie 2021, 22:09)

      Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      .. sa vedeti ce plangeti cand va scoate iar scor record.
      • +6 (8 voturi)    
       In patru ani se termina precum (Joi, 4 februarie 2021, 1:55)

       Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

       partidul lui "Dan Diaconescu in direct" pt ca nu vor livra decat balmajeli !

       PS. "Fruntasii" lor vor fi momiti pe ici pe colo, cu una, cu alta si uite asa se va scrie istoria partidului coclitilor ! :))
       • -1 (5 voturi)    
        Sa speram, (Joi, 4 februarie 2021, 8:32)

        mini_max [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

        nu sunt chiar asa sigur! Inca o initiativa, doua de felul asta si ne trezim ca astia de la AUR isi castiga suficient capital electoral, din postura de luptatori ai neamului, printre extremisti, si va trebui sa-i suportam inca vreo 4-8 ani!
        • +2 (4 voturi)    
         Cineva spunea aici pe forum, (Joi, 4 februarie 2021, 9:17)

         Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui mini_max

         corect cred eu, ca filonul nationalist al AUR trebuie preluat - si il completez acum - curatat de toate zoaiele extremismului, trebuie preluat in mod onest de alte partide iar AUR-ul trebuie sa ramana o poza a tarelor ideologice tocmai pt a putea ca publicul sa le identifice mai usor si sa faca alegeri in cunostiinta de cauza !

         Daca o sa se intample asa, AURUL va cocli in 4 ani !

         PS. Parerea mea ! :))
         • 0 (2 voturi)    
          nationalism (Sâmbătă, 6 februarie 2021, 9:18)

          atc [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

          Pai, PNL si/sau USR+ "sa preia filonul nationalist"? Pai, astia tocmai ce vand ce-a mai ramas din resursele PROFITABILE ale tarii catre stapanii de-afara! Asta da, filon nationalist!
          • +2 (2 voturi)    
           Cel la care m-am referit eu (Sâmbătă, 6 februarie 2021, 10:46)

           Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui atc

           este @Dilematic si ii gasesti commentul pe acest forum mai jos, datat miercuri, 3 februarie, ora 20:45. @Dilematic considera ca PSD este partidul care ar trebui sa preia acest filon al nationalismului de la AUR !

           PS. In rest, este de-a dreptul desuet sa dezgropi teorii basite de acum 20-25 de ani cu "nu ne vindem tara", cand cei care au vandut-o cel mai mult dar pe comisioane grase, au fost Bombonel cu ministrul lui Popescu ! :))))
           • -2 (2 voturi)    
            Nu ne vindem... (Sâmbătă, 6 februarie 2021, 14:06)

            atc [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

            1. Singurele companii de stat( posibil) profitabile de care-mi aduc aminte, vandute in guvernarea A.N au fost cele mai mari doua banci si Petrom. Eu credeam ca , in cei cca. 20 ani de-atunci, ne-am lamurit ca au fost la "impuse", ca conditie la aderare la " firma stapanilor". Sau nu?
            2. Nu cumva, INAINTE de vanzare, ar trebui lamurite si lozincile cu "banii necesari investitiilor". Cam ce investitii ar vrea sa mai faca Hidroelectrica? Dar CECBank, portul Cta., Aeroportul Otopeni, Transgaz, etc.; toate, repet PROFITABILE. Sau foamea de bani, cand nu ne mai imprumuta nimeni la dobanzi rezonabile acopera , minunat, "datoriile' catre stapani?
            3. Si, daca-s atatia doritori de ainvesti in Romania, de ce n-ar face-o ei in " green-fields" ci vin la "pomana porcului"?
 • -5 (27 voturi)    
  .... (Miercuri, 3 februarie 2021, 14:14)

  tirolez [utilizator]

  Buna cartita au bagat in guvern in persoana lui Cimpeanu.
  A vrut aur scolile deschise, s-au deschis. Nu oricum, ci exact pe gustul lor, inghesuiala maxima pe mp, plexiglasurile aruncate. Oare masca mai e obligatorie?
  Cimpeanu dupa ce va ingropa guvernul cu decizia lui criminala si-a asigurat urmatorul loc caldut: la aur.
 • -4 (54 voturi)    
  vai, vai, vai... (Miercuri, 3 februarie 2021, 14:15)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  ... "noi suntem telectuali, nu stam de vorba cu p&limea".

  parca am mai vazut discursul asta la unii care si-au spart dintii cand au dat cu ei de bordura realitatii.
 • -5 (33 voturi)    
  Fleoshk! (Miercuri, 3 februarie 2021, 14:17)

  Marionette [utilizator]

  Daca se poate sa ii coopteze si sa ii indrume spre a face bine nu este nimic rau. AUR, spre deosebire de PSD sunt atat ei cat si votantii lor prostii acestei tari. PSD atat ei cat si votantii lor sunt ticalosii hoti si vanzatori de neam, desi isteti!
  Prostul este curat sufleteste. SI daca poti sa-l pui sa faca o munca atat cat il duce pe el capul si sa te ajute, atunci este bine.
  Cu ticalosul vanzator de neam, tradator insa n-ai ce discuta.
  Si sa nu uitam ca odata cooptati AUR, UDMR pierde aroganta si autosuficienta.
  Asa ca mototoliti scrisoarea, Parlamentul nu este casa de virgine, si alegeti-va cei mai putin toxici parteneri. Spre exemplu UDMR mi se pare mult mai toxic si plin de ticalosi decat AUR!
  • 0 (2 voturi)    
   ticalosii, vanzatorii (Sâmbătă, 6 februarie 2021, 9:22)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui Marionette

   "Cu ticalosul vanzator de neam, tradator insa n-ai ce discuta". Cum adica, nici macar intre ei sa nu mai discute guvernantii nostri de azi?
 • -4 (38 voturi)    
  ipocrizie 'telectuala (Miercuri, 3 februarie 2021, 14:17)

  Nevermind [utilizator]

  La anchetele Recorder sau Rise nu v-ati referi. Oh, wait, acolo ati da in aia "buni".

  NB: "valorile pe care actuala coaliție și-a propus să le salvgardeze"
 • +2 (34 voturi)    
  Bai, nu v-am votat ca sa colaborati cu coclitii ! (Miercuri, 3 februarie 2021, 14:21)

  Susufler0 [utilizator]

  Daca mi-as fi dorit cocleala in loc de aur ii votam pe ei !

  PS. Lasati chestiile iluzorii cu modificarea Constitutiei cu ajutorul AUR-ului, pt ca nu se va intampla niciodata asta ! Mai curand se poate realiza cu ajutorul unei parti din parlamentarii PSD decat cu fantosele alea coclite care nu umbla decat dupa interese personale de rahat !
 • +4 (26 voturi)    
  Dacă o lasă pe Șoșoaca să latre la lună (Miercuri, 3 februarie 2021, 14:21)

  Rescator [utilizator]

  zilnic,se termină singuri băieții zgubilitici de la
  coteria de strânsură numită HAUR.Parcă ar fi un grupuscul înființat la SOCOLA.Pe acolo s-a rătăcit
  și un fost Sef al Statului Major General(vreo opt luni),
  general cu patru stele cam prea roșii,numitul Mircia
  Chelaru,acum deputat de Argeș.Asta este ,s-a întins
  împuțiciunea!
 • -5 (31 voturi)    
  Cordon sanitar pentru protectia pensiilor speciale (Miercuri, 3 februarie 2021, 14:29)

  hopsinoi [utilizator]

  , adica fara contributivitate, asta vor?

  Interlopii PSDUDMRPNL si eventual noul aliat USR vor sa pastreze starea de fapt din sanatate, inechitatiile din sistemul de pensii vs sitemul parazit fara contributie?

  Nu ne e clar ce a cerut AUR si e impotriva democratiei, sau a echitatii sociale?

  Cum a ajuns minora de 42 de ani sa iasa la pensie din ministerul de interne, poate ne spune Ciolos sau Nasui care vrea sa-i mai dea o sincura?

  In schimb ne e clar cum e cu jaful prin pensii fara contributivitate.
 • +8 (16 voturi)    
  Stelica discuta reforma justitiei cu Fofoloaca ? (Miercuri, 3 februarie 2021, 14:34)

  Susufler0 [utilizator]

  Ce a facut bun baiatul asta pana acum ?

  PS. Intreb ca unul care am votat USR si am habar si cu ce se mananca organizarea si functionarea justitiei in Romania !
  • +1 (3 voturi)    
   total.... (Joi, 4 februarie 2021, 12:34)

   mamenervat [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   dar, TOTAL, de acord cu dvs.! Si eu mai stiu cu ce se mananca justitia, si eu am votat USRPlus, si tebuie sa afirm ca dezamagirea mea este nu numai in ceea ce-l proveste pe Stelian Ion, ci actiunile partidului in ansamblu in ultima luna. De ex. actiunile partidului prin consilierii sai in sectorul 1 (ma intereseaza, am domiciliul aici) sunt de toata jena, Clotilde Armand este lasata singura in lupta cu mafia (inclusiv, sau mai ales a salariatilor primariei si consilierilor nou alesi, inclusiv hAUR), se zbate, dar nu stiu cat va rezista singura, fara sustinere n-are nici-o sansa. Una peste alta, pana la urma caracterul/lipsa lui face diferenta, vezi exemplul celor 2.
   • +1 (3 voturi)    
    E o mare problema lipsa de colaborare (Joi, 4 februarie 2021, 14:10)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui mamenervat

    la nivelul consiliilor locale a consilierilor PNL si USR+ chiar acolo unde aceste doua partide formeaza majoritatea pt ca situatia reala din teren indica mai peste tot adversitate intre organizatiile locale ale celor doua partide, coroborat cu o afinitate usor de inteles intre fostele membre ale USL !

    PS Sunt locuri in tara unde situatia acestei aliante este aproape schizoida ! Si nu e vina USR care este pe post de victima !
 • +6 (14 voturi)    
  Ce facem cu greau mostenire (Miercuri, 3 februarie 2021, 14:39)

  Zummm [utilizator]

  PNL in 2020 ?! Deficit 10% .
 • +10 (14 voturi)    
  lista de semnaturi (Miercuri, 3 februarie 2021, 14:40)

  methalman [utilizator]

  m-ati pierdut la Claudiu Craciun.
 • +10 (20 voturi)    
  mda (Miercuri, 3 februarie 2021, 14:41)

  noi2013 [utilizator]

  Model de democratie....
 • -3 (31 voturi)    
  personalitati (Miercuri, 3 februarie 2021, 14:47)

  mariuss71 [utilizator]

  Astia cu scrisoarea ! Personalitatile din societatea noastra nu se sesizeaza numai la comanda fostei securitati? pai oamenii mor in spitale si limbricii scriu scrisori, ministrul asta al sanatatii e cel mai prost ever, de ce nu l-a vrut Nicusor Dan la primarie, este un fricos ce vrea sa parvina. Pana acum din decembrie a luat foc un spital in fiecare luna, al dracu nu mai puteti da vina pe PSD , acu sunt de vina bolnavii !!!!
 • -3 (31 voturi)    
  LOL (Miercuri, 3 februarie 2021, 14:57)

  mescaline [utilizator]

  "Intelectuali publici", "aparatori ai valorilor euroatlantice", zici ca au descins direct din Marvel.

  Izoleaza AUR-ul, tine-l pe raft si o sa apara nepatat la urmatoarele alegeri, in timp ce PNL si USR se erodeaza la guvernare.
  Si dac-or mai lua cateva procente in plus, stramba din nasul de intelectual euroatlantic la majoritatea cu PSD-ul.
  • -2 (6 voturi)    
   nu ca o sa apara, (Joi, 4 februarie 2021, 8:39)

   hanu [utilizator] i-a raspuns lui mescaline

   o sa rada tot. Cu cat se da mai mult in ei, cu atat apar mai mult a fi antisistem. Or deja lumea cam voteaza antisistem, de aici succesul lor actual. Stai sa vezi la urmatoarele alegeri, in conjunctie cu criza post covid.
  • +1 (1 vot)    
   "Intelectuali publici" (Sâmbătă, 6 februarie 2021, 9:27)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui mescaline

   ..., adica, PE BANI PUBLICI. Nu cumva suna a ceva GDS pe-acolo?
 • 0 (34 voturi)    
  curat intellectuali (Miercuri, 3 februarie 2021, 15:03)

  Dromichetes [utilizator]

  Cel mai mare intelectual din acest grup este Madalin Hodor, un individ ce s-a tarat de-a dreptul in timpul facultatii de Istorie din Iasi (promotia 1999). Abia reusea sa ia restantele, milogindu-se de profesori! Apoi, cand s-au facut angajari cu toptanul la CNSAS-ul nou infiintat (primindu-se, de-a valma, absolventi de istorie, drept, teologie, filosofie etc), a fost primit si acest indivit incult, lingau si prin de tupeu cata vreme e pila lui Lucian Boia (pe care l-a protejat, ascunzand foaia in care figura numele lui Boia din lista cu istoricii care au colaborat cu securitatea). Intr-o tara cu institutii serioase, in care legea e respectata, Hodor era coleg de celula cu George Copos, caci amandoi respecta legea la fel de mult si au aceleasi abilitati "stiintifice"! Un alt pseudointelectual este Cristian Parvulescu, care (fiind incult, dar protejat de SRI) a imbratisat corectitudinea politica, asa incat a fost angajat fara concurs public la facultatea securitatii (Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative), unde face doar indoctrinare, nu si educatie, predand corectitudinea politica! Ambii indivizii nu cunosc izvoarele istoriei si pe cele stiintelor politice, dar o fac pe intelectualii cu ajutorul presei! Cand Academia Romana va organiza un concurs serios pentru a valida cercetatorii si porfesori universitarii din Romania, cei doi nu pot obtine nota 5 nici daca vor cunoaste subiectele dinainte, pentru ca nu-i duce mintea! A propos, de ce teza de doctorat a lui Parvulescu este de negasit? Se teme ''stimabilul" de ceva ca o tine dosita?
 • -4 (34 voturi)    
  Rusinea a murit demult (Miercuri, 3 februarie 2021, 15:28)

  Arminius [utilizator]

  In opozitie: noi nu mai vrem ordonante pe justitie
  La putere: s-a dat OUG pe justitie
  In opozitie: noi nu vrem sa arda oamenii (tineri nevinovati) in localuri
  La putere: ard oamenii in spitale
  Noi nu ne amestecam cu vulgul pentru ca suntem cu studii solide, serioase
  In realitate: si la ei sunt oameni cu functii inalte, dar fara diplome de studii superioare si fara experienta
  Gura mare, dar oameni mici. Caracter lipsa. Fara principii.
  Cum ati judecat veti fi judecati
 • +9 (9 voturi)    
  Alegerea primarilor in 2 tururi! (Miercuri, 3 februarie 2021, 16:19)

  EuSiCuMine [utilizator]

  Si, de exemplu, alegerea primarilor in 2 tururi cine o va vota? UDRM?
 • +2 (4 voturi)    
  szaniter zsinór (Miercuri, 3 februarie 2021, 18:32)

  laurandro [utilizator]

  Cred că am scris corect cordon sanitar !
 • -1 (17 voturi)    
  Prezenta AUR in Parlament este benefica. (Miercuri, 3 februarie 2021, 20:45)

  Dilematic [utilizator]

  Odata reunite in AUR sovinismul, conspirationismul, impulsurile homofobe, antisemite, rasiste.iliberalismul sun toate formele devin vizibile, se pot recunoaste, eticheta, clasifica si bineinteles, combate eficient, asa cum nu lipsesc nici din democratiile occidentale ori din America.
  Ele existau de mult in societatea romaneasca, dar de la moartea lui C.V.Tudor nu mai aveau un canal politic prin care sa se exprime, Este preferabil, ca mizeria ideologica sau umana a extremismului sa se stranga laolalta si sa aiba un chip si o sigla, decat sa faca metastaze tacute in alte partide sau asociatii.
  Prezenta AUR e benefica si fiindca, poate, va determina PSD sa devina mai rezonabil, si chiar, cine stie, mai frecventabil, din moment ce exista ceva mai rau decat el, de care va fi nevoit sa se delimiteze.
  • +1 (7 voturi)    
   Teoria asta cum ca AUR este un rau necesar (Joi, 4 februarie 2021, 2:04)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Dilematic

   in politica romaneasca, vanturata tot mai mult in anumite medii corporatist-intelectualiste este de fapt falsa !
   Nu este nevoie sa ii ai pe extremisti in Parlament pt a-i cunoaste mai bine si ai combate mai eficient !

   Partidele astea ingalate, extremiste nu au nevoie de o tribuna de unde sa-si peroreze elucubratiile dacopate ! Din contra, trebuie sa li se ingusteze toate posibilitatile institutionale de a face rau !
   • 0 (4 voturi)    
    PS. Prin "trebuie sa li se ingusteze toate (Joi, 4 februarie 2021, 9:22)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    posibilitatile institutionale de a face rau" trebuie inteles intreprinderea de actiuni absolut legale, 100% legale si constitutionale de combatere a extremismului : politice, legislative si juridice !
    • -1 (3 voturi)    
     Alegatorii decid, (Joi, 4 februarie 2021, 12:46)

     Dilematic [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

     daca un partid politic intra sau nu in legislativ.
     Daca AUR a fost promovat in Parlament de catre electorat, dialogul cu acest partid se poarta in cadrul democratic si organizat, cu respectarea regulilor statornicite prin regulamentele de functionare ale camerelor.
     • +1 (5 voturi)    
      Bineinteles ! Tocmai de aceea am subliniat (Joi, 4 februarie 2021, 14:28)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Dilematic

      ca actiunile institutionale impotriva acestui partid trebuie sa se incadreze in limitele Constitutiei !
 • -2 (16 voturi)    
  Bravos, mah! (Joi, 4 februarie 2021, 0:11)

  Codruta N [utilizator]

  Iata cea mai buna ilustrare a vorbei aleia din batrani, cum ca "prea multa minte strica"! >:
  Oricum ai da-o, astia au fost votati de peste (daca nu ma insel) 9% din romani! I-au votat deoarece ASTEPTAU ceva de la ei!
  Ce vor sa demonstreze teleintelectualii astia? ca ii dispretuiesc pe acei 9% din romani? Ca pererea acestora NU AR TREBUI sa conteze?
  Pai UNDE e "democratia", puicusorilor, neicusorilor? E "democratie" numa' cand imi convine MIE? Pai daca-i p'asha, candidez la prezidentialele urmatoare - ca eu chiar stiu PRECIS ca numa' parerea mea e buna! :P
  Una peste alta, astia nu fac decat sa-i ajute sa se victimizeze SI mai mult - ca si asa zbiara pe toate canalele ca cat de marginalizati si atacati de reptilieni, democrati si alte goange, sunt ei!
  Si dupa aia, teleintectualii nostri or sa se mire iarasi ca prostii, ca cat de neintelesi sunt ei si ca cum nu-i voteaza *ulimea!
  Pai CUM dracu' sa votezi pe unii care iti arata ATAT de fatis ca te dispretuiesc? >:
  • -2 (6 voturi)    
   azi 9 (Joi, 4 februarie 2021, 8:42)

   hanu [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

   maine probabil 30%, adevarul e ca ei cam cresc pe val de nemultumire si observatia (in acest caz corecta) ca votul anumitor cetateni nu conteaza/nu e "corect". E un joc periculos.
 • -2 (6 voturi)    
  asta (Joi, 4 februarie 2021, 8:33)

  hanu [utilizator]

  e cea mai mare greseala posibila. Nu ma faceti sa-i votez la urmatoarele alegeri. De fapt, stiti ce?...
 • -2 (4 voturi)    
  ... (Joi, 4 februarie 2021, 12:07)

  vitan.sandu [utilizator]

  Toti autorii cererii / urma;i neaosi a lui Burebista! Cred ca mai extremisti sunt ei decat AUR! Dar, imi place ca 80% din comentarii ii pune la punct pe intelighentii de serviciu!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by