Avocatul Dumitru Dobrev, unul dintre fondatorii Uniunii Salvaţi Bucureştiul, își anunță demisia din USR, spunând că i se pare de neconceput ca partidul înființat și prin munca sa să promoveze în funcții de secretari generali prin ministere turnători la Securitate. "Nu-mi fac iluzii că îi va cere cineva socoteală lui Claudiu Năsui pentru oprobiul adus USR. În USR, socoteală dau doar <>", susține Dobrev.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-un mesaj pe Facebook, Dobrev spune că și-a luat un timp de reflecție după știrea cu colaboratoarea Securității pe care Claudiu Năsui dorea să o facă secretar general la Ministerul Economiei și a ajuns la o singură concluzie: demisionează din USR.

  • "Dacă nu o să fac pasul ăsta, o să ajung să-mi fie greață de USR cum mi-a fost și de PNL (cu care am votat statornic din 1990 până în 2004), după ce am aflat că Radu Câmpeanu a fost, cel mai probabil, informator al DIE infiltrat în emigrația română de la Paris, iar Dinu Patriciu a contribuit generos la campania electorală din 2004 a lui Adrian Năstase.
  • Mi se pare de neconceput ca partidul înființat și prin munca mea să promoveze în funcții de secretari generali prin ministere turnători la Securitate, în condițiile în care bunicul meu a murit la Canal ca un câine (nici nu știm unde este îngropat, acasă s-a trimis, după ani, doar un certificat de deces) tot din cauza unei astfel de otrepe, care a turnat discuțiile avute cu el, în casă, despre "noua orânduire, Ana Pauker și Gheorghiu Dej".
  • E ca și cum rudele Annei Frank, dacă ar mai exista vreuna în viață, ar găsi de cuviință să facă parte acum, în Olanda, din partidul lui Geert Wilders.
  • Nu-mi fac iluzii că îi va cere cineva socoteală lui Claudiu Năsui pentru oprobiul adus USR.
  • În USR, socoteală dau doar "fraierii". Niciodată Dan Barna, niciodată Cristian Ghinea, niciodată Claudiu Năsui.
  • Mă despart de un vis frumos pe care l-am avut noi, cei care ne-am bătut timp de un deceniu și jumătate pentru Roșia Montană, pentru patrimoniul Bucureștiului, pentru respectarea legii și a principiilor: acela că putem avea un partid parlamentar, ba chiar la guvernare, care să facă "politică altfel", fără băieți/fete cu ochi albaștri, fără sinecuriști & pensionari la 42 de ani, fără incompetenți puși pe pile în funcții publice.
  • Poate că va fi posibil cândva. Vom vedea", este mesajul postat de Dobrev.

Avocatul Dumitru Dobrev este cel care îl apără în instanță pe Vlad Teohari, a cărui candidatură la alegerile parlamentare a fost invalidată de către USR și care a anunțat că va cere în instanță despăgubiri de 816.000 de lei de la liderii USR responsabili pentru "invalidarea abuzivă" a candidaturii sale.

Reamintim că HotNews.ro a dezvăluit miercuri că Năsui i-a cerut premierului să accepte numirea Claudiei Prisecaru la Ministerul Economiei.

CITEȘTE ȘI: