Liderul USR Iaşi, Cosette Chichirău i-a cerut, miercuri, demisia primarului Iaşiului Mihai Chirică deoarece afectează credibilitatea Primăriei, după trimiterea edilului în judecată pentru abuz în serviciu.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Mă aştept ca Mihai Chirica să demisioneze din funcţia de primar. Atâta vreme cât ocupă această funcţie, el afectează grav credibilitatea instituţiei. Pe bună dreptate, ieşenii se vor întreaba câtă încredere să aibă într-un primar trimis în judecată pentru fapte comise în calitate de viceprimar”, a scris pe pagina sa de socializare liderul USR Iaşi, deputatul Cosette Chichirău.

Ea adaugă că se răzbună anii în care primarul Iaşiului ”a făcut sluj în faţa baronetului pesedist”.

"Constat că se răzbună anii în care primarul Iașiului a făcut sluj în fața baronetului pesedist. Procesul care a fost trimis astăzi în instanță este legat de aranjamentele pe care Chirica le-a făcut cot la cot cu șeful lui, Gheorghe Nichita. Chirica trebuie să plece pentru că așa este normal. În urmă cu câțiva ani, îi cerea lui Dragnea să facă un pas înapoi pentru că era trimis în judecată. Acum a venit rândul lui", mai spune Chichirău.

Liderul USR Iași i-a cerut demisia lui Mihai Chirica după ce acesta a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, infracțiune comisă în 2013, pe vremea când era viceprimar.

Primarul Iașiului, Mihai Chirica și fostul edil Gheorghe Nichita au fost trimiși miercuri în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași sub acuzația de abuz în serviciu.

Potrivit procurorilor, în perioada februarie – mai 2013, Mihai Chirica „a aprobat mai multe documente prin care se solicita „achiziţionarea a 4 (patru) autoturisme cu un grad de operativitate ridicat şi dotate corespunzător”, aprobând ulterior şi Caietul de sarcini privind furnizarea” acestora prin leasing operaţional. În document au fost „inserate specificaţii tehnice proprii unui anume producător şi unei anume mărci, respectiv ale mărcii Skoda”, arată procurorii.