Preşedintele Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaţilor, Iulian Bulai organizează, miercuri, o dezbatere privind situaţia actuală şi viitorul Televiziunii publice. La dezbatere au fost invitați jurnalişti din presa românească, reprezentanţi ai societăţii civile şi politicieni.

Iulian BulaiFoto: Facebook

"Trebuie să avem o dezbatere despre statu-quo, viitor, soluţii şi crezul nostru despre TVR, societatea civilă, jurnalişti, politicieni. În situaţia actuală nu mai poate fi continuată activitatea managerială şi editorială a TVR, în această formă, pentru a fi relevantă. De asta avem nevoie de o dezbatere la care toţi actorii non-TVR să spună cum văd ei atât analiza statu-quo-ului, cât şi a viitorului Televiziunii naţionale", a declarat Bulai, citat de Agerpres.

În cadrul dezbaterii se va discuta despre modul de selecţie a preşedintelui-director general, modificările necesare în legislaţie, golurile pe care Televiziunea publică ar trebui să le completeze într-o piaţă media comercială şi locul pe care jurnalismul de investigaţie ar trebui să îl ocupe în politica editorială a TVR.

Dezbaterea este programată de la ora 10:30, la Parlament.