Președintele PSD, Marcel Ciolacu a acuzat, miercuri, Guvernul că nu e preocupat de bunăstarea românilor, ci doar de împărțirea funcțiilor. Ciolacu spune că PSD va prezenta alternativa sa de buget pentru a demonstra că există bani ”pentru a păstra nivelul de trai al românilor”. Reacția liderului PSD vine după ce Curtea Constituțională a decis că legea care crește pensiile cu 40% este constituțională.

Marcel Ciolacu Foto: Hotnews

„Școli închise. Fermierii și firmele românești lăsate de izbeliște. Salarii înghețate. Facturi mărite. Pensii reduse, deși CCR a reconfirmat astăzi ceea ce a spus în mod repetat anul trecut și anume că majorarea pensiilor cu 40% este constituțională. Dar guvernarea PeNeListo-USeRistă este preocupată doar de tragerea la sorți a funcțiilor, pentru a-și mulțumi clientela politică. Meritocrația promisă s-a transformat într-un joc al păcănelelor de partid! Se plâng că nu au bani, dar niciun moment nu s-au gândit să găsească soluții. Pentru că ele există! PSD va prezenta alternativa sa de buget al României pentru a demonstra că bani pentru păstrarea nivelului de trai al românilor ar fi, dacă ei nu i-ar cheltui cu pilele și politrucii lor”, scrie Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Curtea Constituţională (CCR) a respins, miercuri, sesizarea Guvernului cu privire la legile pentru aprobarea rectificării bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, care prevăd și majorarea cu 40% a punctului de pensie. Decizia CCR care dă undă verde majorării pensiilor are șanse mici de a fi pusă în practică.

Mai exact, legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis care poate să o retrimită la reexaminare în Parlament. Cu un Parlament schimbat față de 2020, noua majoritate PNL-USR-UDMR poate bloca sau modifica proiectul de lege.