Preşedintele Klaus Iohannis a spus marți, întrebat despre cazul fostului ministru al Mediului Costel Alexe, lider al PNL Iași, urmărit penal de DNA, că "persoane urmărite penal sau penalii nu au ce căuta în funcţii publice".

HotNews.roFoto: Hotnews

Iohannis a fost întrebat dacă consideră că Costel Alexe, președinte al Consiliului Județean Iași, ar fi trebuit să demisioneze, iar PNL să îi retragă sprijinul politic, după ce DNA a anunțat urmărirea penală a acestuia.

  • ”Cred că această discuţie trebuia să aibă loc de mult şi să fie mult mai scurtă. Am spus dintotdeauna că persoane urmărite penal sau penalii nu au ce căuta în funcţii publice.
  • Nu ştiu dacă trebuia să discute PNL mai repede sau nu. Însă dacă domnul Alexe va fi cercetat penal, atunci cu siguranţă eu m-aş aştepta cel puţin să se autosuspende din funcţiile pe care le deţine”, a declarat Iohannis.

DNA a anunțat joi că fostul ministru liberal al Mediului Costel Alexe este urmărit penal pentru luare de mită şi instigare la delapidare, alături de "o persoană cu funcţie de conducere într-o societate din siderurgie", în dosarul în care ar fi primit mită 22 de tone de produse din tablă, pentru alocarea cu titlu gratuit către combinat a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră. Tabla ar fi fost scoasă din combinat în baza unor contracte de sponsorizare fictivă, spun procurorii.

În același dosar este urmărit penal și directorul general al combinatului siderurgic Liberty din Galați, Bogdan Grecu, pentru dare de mită și delapidare, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.