Președintele Klaus Iohannis se întâlnește, vineri, de la ora 12.00, cu premierul Florin Cîțu și cu miniștrii liberali, după ce cu o zi în urmă au fost convocați la Cotroceni miniștrii USR-PLUS.

Iohannis si CituFoto: Presidency.ro

Conform Administrației Prezidențiale, la întâlnirea de la Cotroceni vor lua parte premierul Florin Cîțu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Joi, Iohannis i-a convocat la Cotroceni pe premierul Florin Cîțu, pe vicepremierul Dan Barna și pe miniștrii USR-PLUS.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a declarat că la întâlnirea de joi cu președintele a fost o discuție despre priorităţile fiecărui ministru, subliniind că el i-a transmis șefului statului că ”principalul nostru obiectiv este să deblocăm schemele de ajutor de stat”. ”Ne-a asigurat că ne va susţine în proiectele pe care le-am susţinut”, a declarat Năsui. Totodată, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ciprian Teleman, spune că preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis miniştrilor USR-PLUS să îşi "asume curajos reforme".