Fostul președinte Traian Băsescu a comentat miercuri seară scenele violente de la Washington, unde protestatarii pro-Trump au luat cu asalt Capitoliul în timpul dezbaterilor din Congres: "Trump! <> - şi o face praf".

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Trump! <> - şi o face praf. După ce a izolat ţara în timpul mandatului, fiind incapabil să înţeleagă că o ţară izolată nu poate fi liderul lumii, este acum, la sfârşit de mandat, pe cale să-şi facă ţara praf şi pulbere.
  • Un mare om de afaceri şi în acelaşi timp, un om politic mărunt, bolnav de egoism şi putere şi care se pune pe el deasupra intereselor ţării lui", a comentat Băsescu pe Facebook.

Protestatarii pro-Trump au luat cu asalt miercuri Capitoliul in timpul dezbaterilor din Congres, au ocupat terasele Capitolului și mai multe încăperi, au aruncat cu petarde și fumigene, la scurt timp după ce vicepreședintele Mike Pence a anunțat că nu se poate opune la certificarea victoriei lui Joe Biden. „Preluăm Camera”, „acesta este parlamentul nostru”, au strigat protestatarii.