Liderul UDMR, Kelemen Hunor, susţine redeschiderea şcolilor şi grădiniţelor din 8 februarie. Hunor consideră că "prin redeschiderea parţială a grădiniţelor şi şcolilor, preşcolarii şi elevii vor învăţa într-un mediu controlat". Acesta menționează că Uniunea încearcă să "impună" această opinie şi partenerilor de guvernare.

Kelemen Hunor in studioul HotNews.roFoto: Hotnews

"Opinia UDMR - pe care încercăm să o impunem şi partenerilor de guvernare - este că învăţământul clasic trebuie reluat din 8 februarie, semestrul 2 al anului şcolar, în special grădiniţele, clasele primare şi terminale a VIII-a şi a XII-a. Am spus în campania electorală şi susţinem în continuare ceea ce spun experţii în domeniul educaţiei: prin redeschiderea parţială a grădiniţelor şi şcolilor, preşcolarii şi elevii vor învăţa într-un mediu controlat, deoarece cadrele didactice fac tot posibilul ca să respecte regulile de sănătate publică", a scris Kelemen Hunor pe Facebook.

Hunor susține că în grădiniţe şi şcoli, supravegherea şi evaluarea zilnică a stării de sănătate pot fi rezolvate, iar, în caz de infectare, pacientul se poate adresa mai repede medicului, iar mediul său poate fi monitorizat eficient.

Și PSD a cerut redeschiderea școlilor prin vocea medicului Alexandru Rafila. În opinia acestuia "amânarea cu încă o lună nu e sănătoasă nici pentru copii, nici pentru părinții lor, nici pentru economie”.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, marți, că în ședința de Guvern de miercuri va fi o ordonanță prin care prelungește învățământul online până pe 8 februarie, deși ar fi putut prelungi până la finalul anului școlar. Acesta spune că a refuzat, pentru că vrea să deschidă școlile.