Cel putin 300 de oameni au facut coada, marti, la sediul Partidului Noua Generatie, de langa Piata Obor. Bucuresteni de toate felurile, trei in carucioare cu rotile, surdo-muti, pensionari, doamne cochete copii, cersetori, someri, si doi barbati cu tricouri “Steaua” au venit la sediul Fundatiei George Becali pentru “alocatia” lunara: doua sacose cu mancare, inscriptionate PNG.

Din agitatia de la 10 dimineata, cel mai des iesea in aer murmurul "Gigi Becali". Doi barbati, 40 de ani, chercheliti, discutau fotbal - Steaua. O doamna cocheta, parca iesita din Mall, 38-40 de ani de ani, make-up, taior si freza roscata. "Ne da mancare, d-asta stam aici", zice femeia taios. Dupa care se enerveaza si incepe sa se planga.

Fragment de dialog 1:

Doamna: Tariceanu mananca c***t ca a marit pensiile, traim cu patru milioane pe una, trei ii dam pe intretinere.

Reporter: Pai sunteti pensionara, asa tanara?

Doamna: Nu. Mama e. Vai de capul ei, e bolnava.

Reporter: Traiti impreuna cu mama...

Doamna: Nu traiesc cu mama, ea e la Berceni. Cu barbatu' si avem 2 copii. Trebuie sa mearga la scoala, sa manance sa se imbrace. Cu ce bani? Abia platim intretinerea. Voi care lucrati la televizune aveti banet, ce va pasa voua. Stiti numa' sa faceti caterinca de domnul Becali, care ne mai ajuta cu ce poate, ca are bani.

Reporter: De unde are bani?

Doamna: Ce sa stiu de unde? E destept, conteaza?

Reporter: Iliescu, Nastase si ei sunt destepti, nu?

Doamna: Iliescu nu ne-a dat nimic, numai ne-a mintit si Nastase s-a imbogatit pe spinarea noastra, ca si voi cu televiziunile si ziarele.

Reporter: Care noi, doamna?

Doamna: Presa, televiziunea. Faceti bani pe spinarea noastra.

Reporter: Pai si Becali pe spinarea cui face bani?

Doamna: Hai cara-te de aici, plimba ursu in alta parte.

Din spate, se apropie o batrana, cu o basma groasa pe frunte si-n jurul gatului: "Ce vroia aia, fa?" o intreaba pe doamna. "Da-o dreacu!'", raspunde doamna. Zece metri mai departe, doua adolescente frumoase, imbracate saracacios.

Dialog 2:

Reporter: Buna ziua!

Tanara: ahhh hh (si face semne cu mainile ca nu poate vorbi)

Reporter: Ma iertati.

Langa ele, un batran imobilizat intr-un carucior cu rotile inalta gatul sa vada mai bine.

Fragment de dialog 3:

Batranul in carucior: Eu zic ca mai bine plecati si-i lasati pe oameni in pace, ca sunt amarati.

Reporter: V-am intrebat de ce sunteti aici, nu vreau sa fac nimic rau

Batranul: Sa iau sacosa! Ce mai vrei?

Ceva intre voluntar crestin si bodyguard, un tanar scund si lat, care pana in acel moment avea grija ca oamenii sa nu se bage unii peste altii la rand (urland la ei) se apropie, se cocoata pe o bordura sa fie mai inalt si incepe:

Fragment de dialog 4:

Bodyguardul: Ce faji aicea?

Reporter: Fac poze si stau de vorba cu oamenii.

Bodyguardul: Fa pasi, ca n-ai ce fotografia aicea. Hai-hai! (ridicand un brat mic, dar musculos)

Reporter: Sunt de la presa...

Bodyguardul: Hai, hai, fa pasi ca n-ai voie aicea. Nu va vrem aici!

Reporter: Sunteti voluntar de la fundatie sau sunteti pe lista?

Bodyguardul: Nu e treaba ta, cara-te ca iti iau camera. N-auzi fa?

Reporter: Nu puteti sa faceti asa ceva. Puteti sa aveti probleme cu politia. N-ar fi mai bine...

Bodyguardul: Sa mori tu, crezi ca-mi face ceva politia daca iti sparg camera asta?

In cele din urma, bodyguardul a lasat-o mai moale si ne-a condus in sediul de unde ieseau sacosele, dar cu promisiunea smulsa ca nu facem poze in sediu sau in curte.

Tanarul Popp

Presedintele organizatiei de tineret PNG, Eugen Popp, ne preia, ne arata sediul placat cu icoane si poze cu Gigi Becali si vorbeste despre binele pe care il face fundatia. Tipul aduce cafele, una lui si una unui tip cu atitudine dura, la costum, care-i dadea indicatii tanarului Popp despre ce sa faca afara si cum sa procedeze cu presa: “Iesi si da telefoane lu ala sa vina mai repede ca se face doua. Adu cafea! Adu scrumiera! Da-i carte de vizita!”. Cand se mai linisteste cu treaba, Popp trece in sala de sedinte.

Reporter: Faceti campanie electorala?

Popp: Nuuuu! (dand din cap)

Reporter: Aha. Deci sunteti voluntar la Fundatie, nu sunteti de la partid.

Popp: A, (se lasa pe spate si se impinge cu fundul in scaun) eu sunt presedinte la tineret!

Din ce -a povestit presedintele organizatiei de tineret/sector doi, fundatia - partid - club sportiv, George Becali aduna, in fiecare luna, pe putin o mie de oameni, “la sacose”- cum ziceau ei. De patru luni.

Pop: "Findca sunt multi oameni care n-au din ce sa traiasca. E un om, care a lucrat la CAP, cu pensia de 50 de lei". Nu e voie sa pozez sacosele cu crucea si chipul lui Becali, dar a aratat ce contin: "Zahar, malai, un pui congelat, conserve, paste, faina, fasole - le ajunge o luna de zile. Pot sa iau si eu daca vreau, dar mananc numa' de la Auchan, la caserola".

"Cand ie alegeri?"

Dupa o discurtie scurta pe teme politice, tanarul Popp s-a asigurat ca ies din curtea sediului fundatie - partid fara sa mai fac poze. In statie, la troleibuzul 69, o batrana se uita la camera si intreaba daca sunt de la ziar. "Sa ziceti la lume sa vina, sa vina cat mai multi! Pana cand mai tine, cand ie alegeri?", intreaba ea.

Peste drum, din curtea filialei PNG ieseau grupuri cu sacose albe de plastic. Pe ele scria cu verde "Ionescu Robert Constantin - Primarul de care ai nevoie In slujba Crucii si a Cetatenilor PNG".