Deputatul PSD, Alexandru Rafila cere în mod clar redeschiderea școlilor odată cu terminarea vacanței. Rafila spune că cifrele din ultima perioadă arată o scădere a incidenței infecției SARS-CoV-2.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Cifrele publicate în ultimele săptămâni de MS arată o scădere a incidenței infecției, arată marea majoritate, cu trei excepții, în zona verde, iar acest lucru nu are niciun fel de corelație cu această măsură de amânare a deschiderii școlilor. PSD cere în mod clar redeschiderea școlilor odată cu terminarea vacanței școlare. Amânarea cu încă o lună nu e sănătoasă nici pentru copii, nici pentru părinții lor, nici pentru economie”, conchide Alexandru Rafila.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, marți, că în ședința de Guvern de miercuri va fi o ordonanță prin care prelungește învățământul online până pe 8 februarie, deși ar fi putut prelungi până la finalul anului școlar. Acesta spune că a refuzat, pentru că vrea să deschidă școlile.

De asemenea, Rafila atrage atenția că programul de informare privind vaccinarea nu se ridică la nivelul așteptărilor și că lipsesc informații esențiale pentru cetățeni.

"Ea nu este empatică, nu transmite informații legate de vaccin și sper ca acest lucru să se corecteze în perioada următoare, să avem informații legate de un calendar de vaccinare coerent, pentru că distribuția vaccinului va continua până în septembrie. Este clar că trebuie să ajungem la o capacitate de administrare de cel puțin 50.000 de doze pe zi. Sper ca și alt vaccin să fie autorizat în UE, încât și medicii de familie să poată contribui la o acoperire vaccinală cât mai bună”, a mai spus Rafila într-o conferință de presă.