Nouă persoane propuse pentru posturi de ambasadori ai României în străinătate vor fi audiate miercuri, începând cu ora 11:30, în comisiile parlamentare reunite pentru politică externă şi pentru comunităţile de români din afara ţării, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Audierea, care ar fi trebuit să aibă loc pe 18 noiembrie 2020, în legislatura anterioară, a fost amânată deoarece programul comisiilor nu a putut fi aprobat de Biroul permanent al Senatului, din lipsă de cvorum.

Miercuri vor fi audiaţi Nineta Bărbulescu - propusă pentru funcţia de ambasador în Malaezia, Dan Bălănescu - Indonezia şi Timorul de Est, Brânduşa Predescu pentru Bulgaria şi Daniela Laura Popescu - Marea Britanie.

Audierile din Parlament îi vizează şi pe Cristian Istrate - propus ambasador în Federaţia Rusă, Daniela Sezonov-Ţane - India, Maldive, Bangladesh şi Nepal şi pe Dan Mihalache pentru Cipru.

De asemenea, vor fi audiaţi Răzvan Rotundu - propus ambasador în Georgia şi Bogdan Mănoiu - în Canada.

Pe 7, 19 şi 28 octombrie 2020, comisiile reunite ale Parlamentului au audiat alţi 22 de candidaţi pentru posturi de ambasadori, toţi primind aviz favorabil.