PSD cere demisia lui Costel Alexe de la președinția Consiliului Județean Iași, după ce fostul ministru al Mediului a fost acuzat de procurorii DNA că a primit mită 22 de tone de tablă. Liderii social-democrați îi ironizează pe liberali că "au evoluat de la ministrul „Grindă” la ministrul „Tablă”"

Ciolacu, Firea, Vasilescu - PSDFoto: Hotnews

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu îi solicită lui Ludovic Orban să îi ceară demisia lui Costel iar lui Klaus Iohannis să încuviințeze cererea DNA de începere a urmăririi penale.

„PNL, o gașcă penală care – la adăpostul pandemiei – a devalizat bugetul. Conform DNA, Costel Alexe - PNL a luat șpagă în timp ce era ministru, când lumea era ținută în case (...) . USR+ să iasă public si să explice cum partidul “fără penali în funcții publice” s-a asociat la guvernare cu o formațiune coruptă ca PNL”, scrie prim-vicepreședintele PSD, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Și prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea comentează cererea DNA de începere a urmăririi penale pe numele fostului ministru al Mediului Costel Alexe.

„În timp ce se plângea la TV de poluarea din București - dar nu făcea nimic concret ca ministru al mediului pentru a o combate -, Dl Costel Alexe se ocupa de treburi «personale». Tot el și ai lui țipau peste tot : «fără penali în funcții publice». Deci? Cum rămâne? De la ministrul «Grindă», penele a evoluat la ministrul «Tablă»”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

DNA i-a solicitat, luni, președintelui Klaus Iohannis, încuviințarea urmăririi penale pentru fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, care ar fi primit mită 22 de tone de produse din tablă. El este acuzat că ar fi primit mită de la un combinat siderurgic 22 de tone de produse din tablă, pentru alocarea cu titlu gratuit către combinat a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră. DNA nu menționează explicit numele lui Alexe în comunicatul de presă, însă surse judiciare au precizat pentru HotNews.ro că este vorba despre acesta.