Președintele PSD, Marcel Ciolacu a atacat dur PNL, miercuri, la votul de învestitura a Guvernului Cîțu. Ciolacu i-a acuzat pe liberali că au venit să prăduiască iar parlamentarii PSD nu vor vota un Guvern cu un premier de paie.

Foto:

Ciolacu i-a transmis liderului PNL, Ludovic Orban, că a pierdut alegerile şi că românii "i-au trimis acasă" pe liberali pentru că "au pus în pericol sănătatea, viaţa, locurile de muncă şi educaţia copiilor".

"Dar nu aţi înţeles nimic. În loc să plecaţi acasă, v-aţi dat mâna pe sub masă în goana voastră după ciolan. (...) Aţi pus un premier de paie să nu vă încurce cumva planurile. Nimic pentru români, totul pentru voi. Aţi venit în Parlament cu trei liste de interese, nu cu un Guvern care să rezolve criza sanitară şi criza economică. Nu aveţi nicio soluţie în programul de guvernare, nicio măsură pentru viaţa românilor, nicio reformă. Aţi venit doar să prăduiţi cât de mult puteţi. Acest Guvern este deja născut mort. Ştiţi că veţi pleca foarte repede şi de aici disperarea vo.astră de a vă pune pe funcţii în creierii nopţii. PSD nu va vota niciodată un astfel de Guvern. Sunteţi o ruşine naţională. Vom rămâne alături de români, le vom apăra drepturile, ne vom bate cu voi în comisii, în plen, pe tot terenul. Domnule Orban ţineţi minte ce vă zic astăzi în Parlamentul României – aţi sperat să vă salvaţi, dar de abia acum va începe cel mai negru coşmar pe care l-aţi avut vreodată", a spus Ciolacu în plenul reunit al Parlamentului.