Liderul PNL, Ludovic Orban, a susținut miercuri, referitor la controversata propunere a lui Sorin Câmpeanu pentru postul de ministru al Educației, că trebuie judecată cariera sa în ansamblu, iar parcursul său academic îl recomandă pentru această funcție. ”Avocat” al lui Victor Ponta în scandalul plagiatului din 2012, Sorin Câmpeanu ar fi, în opinia lui Orban, ”garanția implementării programului România Educată”.

Ludovic Orban Foto: Guvernul Romaniei

Întrebat în legătură cu controversele în jurul lui Sorin Câmpeanu, propus pentru Educație și cunoscut pentru faptul că l-a apărat pe Victor Ponta în scandalul palgiatului, Orban a spus că acesta trebuie ”analizat în integralitatea carierei sale.

”Trebuie analizată cariera sa în integralitatea ei. Este garanția implementării programului România Educată. Avem încredere că va avea capacitatea să implementeze acest program”, a comentat Orban.

Sorin Mihai Câmpeanu este un fost ministru al Educației în guvernul Ponta IV și prim-ministru interimar pentru 12 zile în noiembrie 2015.

A fost membru fondator al Pro România și a trecut la PNL la începutul acestui an. De numele său se leagă mai multe scandaluri legate de diplome false și doctorate plagiate cum ar fi cazurile Ponta, Oprea sau Baranga.