La al patrulea mandat de deputat de Sălaj, de două ori ministru - Economie în Guvernul Ungureanu și Transporturi în Guvernul Orban, Lucian Bode este propunerea PNL de ministru de Interne.

Lucian BodeFoto: Arhiva personala

Lucian Bode este născut în 1974, la Valcău de Jos, județul Sălaj. Este căsătorit și are un copil. Vezi aici CV-ul complet al lui Lucian Bode.

În 1998 a absolvit Universitatea din Oradea, Facultatea de Electrotehnică și Informatică, specializarea inginer electromecanic. De asemenea, are un masterat în “Managementul Securității în Societatea Contemporană”, la Facultatea de Istorie și Filozofie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

În 2011 a absolvit un curs de nivel înalt “Securitate şi bună guvernare” la Colegiul Naţional de Apărare “Carol I” și un curs de nivel înalt la Institutul Naţional de Administraţie.

În perioada 2001-2008 a fost inginer la Electrica S.A., Sucursala de distribuție a energiei electrice Zalău, concomitent cu a fi consilier local (2000-2004) al comunei Valcău de Jos și consilier județean (2004-2008).

Lucian Bode este deputat începând cu anul 2008.