​​Președintele Klaus Iohannis se întâlnește la Cotroceni, într-o a doua rundă de consultări, cu partidele parlamentare pentru desemnarea premierului. PSD nu participă. PNL, USR-PLUS și UDMR au venit împreună pentru a-l propune pe Florin Cîțu.

Consultari PNL, USR-PLUS, UDMRFoto: Presidency.ro

UPDATE 16.35 Liderii Coaliției fac declarații după întâlnirea cu Iohannis. „I-am prezentat președintelui acordul și dorința noastră comună de a lucra pentru binele României”, a spus Ludovic Orban.

UPDATE 16.04 Liderii AUR au ajuns la Cotroceni și dau declarații în fața palatului. George Simion declară că AUR cere redeschiderea școlilor. „Redeschideți școlile de urgență”, a spus el.

„Participăm și acum la consultări din condescendență instituțională. Suntem dezamăgiți de felul in care se mimează consultările, dar participăm. Poziția noastră e aceeași - categoric nu vom vota Guvernul Cîțu. Avem propunerea noastră de prim-ministru, Călin Georgescu”, a mai spus Simion.

UPDATE 15.34 Președintele Klaus Iohannis i-a felicitat pe liderii noii Coaliții pentru viteza negocierilor.„Felicitări pentru formalizarea coaliției, pentru viteza cu care ați reușit să promovați demersurile în Parlament. Recunosc că e prima dată când văd un parlament constituit si cu conduceri alese într-o zi și un pic”, a spus președintele.

Ludovic Orban i-a înmânat șefului statului protocolul coaliției semnat luni seară.

Președintele Klaus Iohannis reia marți după-amiază consultările cu partidele politice parlamentare în vederea desemnării premierului, iar discuțiile erau programate după următorul program:

• Ora 15:00 – Partidul Social Democrat;

• Ora 15:30 – Partidul Național Liberal;

• Ora 16:00 – Alianța USR-PLUS;

• Ora 16:30 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);

• Ora 17:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);

• Ora 17:30 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.

La finalul consultărilor președintele Iohannis e așteptat să anunțe numele premierului desemnat.