Marți a avut loc o întâlnire a Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), prezidată de premierul interimar al României, Nicolae Ciucă. În cadrul acestei întâlniri a fost analizat stadiul pregătirii pentru declanșarea efectivă a campaniei de vaccinare odată cu distribuția, în România, a primei tranșe de vaccinuri, de 10.000 de doze în data de 26 decembrie. Premierul a declarat că este benefică respectarea măsurilor igienico-sanitare și a tuturor recomandărilor de natură medicală formulate de experții în sănătate publică, deoarece „infectarea nu se oprește de Crăciun și de Anul Nou”.

HotNews.roFoto: Hotnews

S-a mai discutat despre armonizarea la nivel național și local, asigurarea siguranței distribuției, transportului și a vaccinării propriu-zise, precum și privind informarea corectă a publicului în legătură cu acest demers.

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului.